Helyi közélet

2017.03.14. 16:52

Nagyszabású verseny lesz a Bem-iskolában

Nyíregyháza – Az Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál széles rétegeket szólít meg stílusok és korosztályok tekintetében, nem csak a profik, a műkedvelők is szép élményekkel távozhatnak.

Nyíregyháza – Az Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál széles rétegeket szólít meg stílusok és korosztályok tekintetében, nem csak a profik, a műkedvelők is szép élményekkel távozhatnak. Ezért és a korábbi versenyek sikere miatt az önkormányzat kötelességének érezte, hogy a rendezvény mellé álljon – fogalmazott dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere azon a hétfői városházi sajtótájékoztatón, amelyen az ötödik, hét végi megmérettetést harangozták be a szervezők.

– Kicsiben kezdtük, majd öt év alatt kétnaposra bővült a fesztivál a rengeteg érdeklődőnek köszönhetően – mondta a Pro Homo Egyesület elnöke, dr. Szűcs Lászlóné dr. Siska Katalin. Hozzátette: a tíz kategóriában és hat korcsoportban 220 műsorszámot fog bemutatni az 1100 táncos, akik az ország 45 településéről, Erdélyből és Kárpátaljáról érkeznek.

– Értékes díjak találnak majd gazdára a nemzetközi szinten is ismert zsűri döntése nyomán. A hangulatot egy nyíregyházi születésű sztár, Nagy Ricsi koncertje emeli – tájékoztatott végezetül Lázár Dániel, az Abigél Többcélú Intézmény versenyszervezője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában