Helyi közélet

2017.03.21. 19:40

Sikeres évet zárt a nyírbátori határőr nyugdíjas egyesület

Nyírbátor - Gazdag, színes programokról, oldott légkörről, erős közösségi kohézióról adott számot évértékelőjében Janovics János, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület elnöke.

Nyírbátor - Gazdag, színes programokról, oldott légkörről, erős közösségi kohézióról adott számot évértékelőjében Janovics János, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület elnöke.

A 76 főt számláló egyesület tagsága havonta tart programegyeztető összejövetelt. Ilyenkor köszöntjük meg az adott hónapban névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket, különösképpen a kerek évfordulós születésnaposokat. A klubdélutánokon pedig a különböző öntevékeny csoportosulások, egyletek gyakorolnak, de nem szorulnak háttérbe a kártyajátékok sem.

Következetesen ápoljuk a határőr hagyományokat. Évente megemlékezünk I. Lászlóról, a határőrök védőszentjéről. Halottak Napján méltóságteljes ünnepség keretében elhelyezzük a kegyelet koszorúit és virágait határőr halottaink tiszteletére, a magunk által állított kopjafánál.

Férfi kórusunk rendszeres résztvevője az Encsencs-i Katonanóta Fesztiválnak, csakúgy, mint az "Életet az éveknek" megyei nyugdíjas kulturális seregszemlén.

Az egyesületnek jól kiépített és tartalmas kapcsolata van a helyi önkormányzattal, a Bajtársi Egyesületek régiós tagszervezeteivel, nem utolsósorban pedig a megyei Rendőr-főkapitánysággal. Nagy létszámban és színes programokkal vettünk részt a városi majálison és szüreti felvonuláson, továbbá az adventi és karácsonyi forgatagban.

Csapataink eredményesen szerepeltek a rendvédelmi szervek régiós nyugdíjas egyesületeinek teke- és lövészversenyein, a főzőversenynek pedig mi vagyunk a házigazdái. A megyei Rendőr-főkapitányság mindenkor biztosítja tevékenységünkhöz a szükséges tárgyi feltételeket.

Maradandó élményekkel gazdagítottak bennünket az Egri Várnapok, az Ópusztaszer-Szeged nyújtotta látnivalók, a Baktalórántháza-Tiszadob-Kállósemjén-i kastélylátogatás, különösképpen pedig a Rákóczi Szövetség támogatásával megvalósult Kárpátalja-i kirándulás.

Szórakoztató műsorokkal színesítettük zenés-táncos összejöveteleinket, melyek sorából ezúttal is kiemelkedett a disznóvágással egybekötött farsangi mulatság.

A beszámolóhoz érkezett szép számú hozzászólásból egyaránt a megelégedettség és a közösséghez tartozás kellemes érzése csendült ki, mely biztosítéka a jövőbeni színes, vonzó programoknak és a jó hangulatú együttműködésnek.

Hasonló elismeréssel nyilatkozott tevékenységünkről a taggyűlésünket jelenlétével megtisztelő Rácz Mihály nyugállományú honvéd ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének Észak-Alföldi régiós vezetője is.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában