Helyi közélet

2017.03.15. 10:02

Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon

Szabolcs-Szatmár-Bereg - 2017. március 14-én ünnepi állománygyűlésen emlékezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, ahol többen elismerésekben részesültek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - 2017. március 14-én ünnepi állománygyűlésen emlékezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, ahol többen elismerésekben részesültek.

A himnuszt követően a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnázium diákja, Pokol Ágota, Petőfi Sándor 1848 című versét szavalta, majd Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő foglalta össze a 169 évvel ezelőtt történteket, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye akkori eseményeit.

Ezt követően az olvasóparancs ismertetésére került sor, melyben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, kedden elismerésben részesültek neveit ismertették elsőként, majd a megyei állományból az elismerésben részesültek vehették át az ajándéktárgyakat.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a szolgálati feladatok példamutató teljesítéséért, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából karóra ajándéktárgyat adományozott Magi Beáta kormánytisztviselőnek, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály ügyintézőjének, Palicz Mihály tű. századosnak, a Műszaki Osztály kiemelt főelőadójának, Farkas Gábor tű. alezredesnek, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály kiemelt főelőadójának, Tóth Sándor Győző tű. alezredesnek, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs, katasztrófavédelmi megbízottjának, Molnár Ferenc tű. főtörzsőrmesternek, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának, Márton Attila tű. főtörzsőrmesternek, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának és Bakó Attila tű. főtörzsőrmesternek, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjének, valamint Kozma Attila tű. őrmesternek, a Baktalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltójának.

A Szózat előtt, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnázium diákja, Szalonna Eszter, Petőfi Sándor, Föltámadott a tenger című versét adta elő, majd a megyei tűzoltósági főfelügyelő megköszönte a szavalatokat.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában