Helyi közélet

2017.04.11. 16:02

Ahogy az a nagy könyvben is...

Nyíregyháza - Az érettségi egy fontos állomás, de a nagybetűs élet csak ezután kezdődik.

Nyíregyháza - Az érettségi egy fontos állomás, de a nagybetűs élet csak ezután kezdődik.

Érettségi közeledtén minden diák számára felgyorsulnak az események, hiszen – ahogy az a nagy könyvben is meg van írva – mégiscsak életük egyik legfontosabb fordulópontjához érkeztek.

Ezért a nyíregyházi városvezetés is szeretné emlékezetessé és ünnepélyessé tenni ezt az időszakot, amit 2006 óta úgy oldanak meg, hogy a végzősök nevét összegyűjtik a város Kapcsos Könyvében. Ezt a mutatós, bőrkötéses, rézveretes, 260 oldalas, s igen rangos nagyalakú dokumentumot mindig az iskolai osztályok diák-képviselői töltögetik, s az idén is 20 nyíregyházi középiskola tanulóinak névsora került az antikolt papírlapokra.

A városházán őrzött díszes, rézcsatos könyv immár a második, mivel az első teljesen betelt, mondta el érdeklődésünkre Varga Zsuzsa, a Mustárház jelen lévő, s a ceremónián segédkező munkatársa. A bejegyzéseket egész évben meg lehet nézni, tehát ha valaki a korábbi évek valamelyik osztálynévsora után érdeklődik, könnyűszerrel kikérheti a dokumentumot. Régen a diákok helyébe vitték, s az arra kijelöltek az iskolában töltögették, ám ma már biztonságosabb, s elegánsabb is, ha a Krúdy-teremben végzik el a tanulók a dokumentálást. Az ide kiküldött diák-képviselők nem csak ügyesek, de figyelmesek is, s igyekeznek pontosan és gyöngybetűkkel felvezetni a neveket a papírra. Ha véletlenül mégis rontanának, a nevet áthúzva új sorban folytathatják a bejegyzést.

Benézve a keddi ceremóniára elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mit élnek át ilyenkor a fiatalok, s milyen célok, s életpálya lebeg a szemük előtt. De erről már a Kelet-Magyarország szerdai lapszámában olvashatnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában