Helyi közélet

2017.04.11. 15:33

Csecsemőgondozásból jeleskedtek a záhonyi kollégisták

Záhony - Hétfőn rendezték meg a 22. Országos Csecsemőgondozási Verseny Záhony-körzeti területi fordulóját.

Záhony - Hétfőn rendezték meg a 22. Országos Csecsemőgondozási Verseny Záhony-körzeti területi fordulóját.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén is meghirdette az Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét az érdeklődő számára. A versengés keretében az újszülöttek, csecsemők, kisgyermekek ellátásával kapcsolatos ismereteikről adnak számot a résztvevők. A határvárosi fordulót Karasz Lajosné, a karitatív szervezet területi vezetője és munkatársai szervezték meg a Városi Egészségügyi Központban.

Az immáron 22. alkalommal meghirdetett vetélkedésre előzetesen egészségügyi szakemberek és pedagógusok készítették fel a diákokat. Záhonyban a középiskolás korosztályban a Dr. Béres József Kollégium indított 3-3 fős csapatokat, melyek közül a Szlovák Dorottya (Pap), Kiss Olívia (Szernye, Kárpátalja) és Kovács Barbara (Lövőpetri) hármas maximális pontszámmal szerezte meg az elsőséget és képviselheti a körzetet a május 12-én, Mándokon megrendezésre kerülő megyei döntőben. A kollégista lányokat Csobainé Jánvári Orsolya védőnő és Birke Anikó kollégiumi nevelőtanár segítette a felkészülésben.

- Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában