Helyi közélet

2017.04.03. 09:42

Melléképület lángolt Ibrányban - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűz oltása is feladatot adott a tűzoltóknak vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Egy hektár területen gyulladt meg a száraz aljnövényzet vasárnap délután Nagyhalászban, a Petőfi köz végén. A helyi önkéntes és az ibrányi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Szintén egy hektár területen adott munkát a meggyulladt száraz fű és bozótos oltása a délutáni órákban Nagyecsed külterületén a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak, de hasonló területen kellett a tiszavasvári önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak is hasonló eseménynél beavatkozniuk a város Erdő utcájának közelében. Kisebb területeken, így Záhonyban, Dögén, Dombrádon, Nyírlúgoson, Nyíregyházán és Ópályiban is a szabadtéri tüzek oltása adott feladatot még vasárnap a tűzoltóknak.

Teljes terjedelmében égett egy lakóházzal egybeépített harminc négyzetméteres fa szerkezetű melléképület vasárnap délután Ibrányban, az Akácfa utcában. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az épületből három darab 11,5 kilogrammos PB gázpalackot kihoztak, amelyeket hőhatás nem ért. Személyi sérülés nem történt.

Az úttestről lesodródott és árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap éjszaka a 4-es számú főúton, Nyírtass közelében. A balesetben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában