Helyi közélet

2017.04.24. 16:08

Szívügyüknek tekintik a szűrést a város szívében

Nyíregyháza - Ingyenesen látogatható Lions-egészségnap lesz a Kossuth téren.

Nyíregyháza - Ingyenesen látogatható Lions-egészségnap lesz a Kossuth téren.

Derűs hangulatban harangozták be a szervezők a pénteki rendezvényt, bízva abban, hogy nem lesz borús az időjárás. Mindenesetre a kezdeményezés ragyogó: segíteni az embertársakon. Az idén 100 esztendős világszervezet helyi csoportja, az Első Nyíregyházi Lions Club a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházzal összefogva pezsgő hangulatot ígér a hónap utolsó hétköznapján 14 órától.

– Nagy hagyománya van az egészségnapnak, mely sikeréhez igyekszünk hozzájárulni a magunk módján. Régóta ideális a kapcsolatunk a Lions-klubbal, ami a kölcsönösségen alapul. Kapunk és adunk is. A jóérzésű emberek eddigi támogatását ezúton is köszönjük – fogalmazott dr. Adorján Gusztáv kórházi főigazgató. Biztosítják a szűrőbuszukat, melyben szemnyomásmérésre és szemfenékszűrésre várják az érdeklődőket.

– Tizenhét éve alakult a nyíregyházi szervezet, jelenleg huszonhét klubtagunk van. Az első alapítványi bálunk bevételét a gyermekszemészetnek ajánlottuk fel, az eltelt évek alatt több mint 10 millió forintos duzzadt a támogatás mértéke – számszerűsített Belus Tamás, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke, aki megköszönte a városházi illetékeseknek, hogy térítésmentesen biztosították a Kossuth teret.

A szűrőprogram koordinátora maga is Lions-klubtag, tehát teljes mértékben átérzi a rendezvény jelentőségét:

– Jobb megelőzni, mint gyógyítani. Ennek jegyében lesz vérnyomásmérés, ultrahangos arcüregszűrés, életmód-tanácsadás a cukorbetegségben, a magas vérnyomásban szenvedőknek – említette dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvos. – A hétvégén rendezték meg a diabetiológusok konferenciáját, ahol a szakemberek a legfrissebb információkhoz jutottak hozzá, és ezeket átadják pénteken. Mivel a láb mindig kéznél van, kézenfekvő, hogy a láb statikai rendellenességeit is megvizsgáljuk számítógép segítségével. Eesetkocsi is érkezik a Kossuth térre, mégpedig azért, hogy a reanimációs bemutató szemléletesebb legyen.

Április 28-án 14-16 óráig tart a szűrőprogram, amelyen bárki ingyenesen vehet részt. Aztán ki-ki leszűrheti a tanulságot...

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában