Helyi közélet

2017.04.01. 10:18

Új atyja lehet a Zay Annának

Nyíregyháza - Az egyház szeretné átvenni az egészségügyis iskola fenntartását.

Nyíregyháza - Az egyház szeretné átvenni az egészségügyis iskola fenntartását.

„Totális támadást indított a napokban a nyíregyházi Zay Anna iskola megkaparintásáért a görögkatolikus egyház. A tervezett döntéssel a szülők, a tanulók és a tantestület sem ért egyet, mindenki a maga módján védekezik” – számolt be a közel 30 éves múlttal rendelkező, megyénk egyetlen egészségügyre specializálódott középiskolájának háza táján zajló történésekről egy lapunkhoz forduló szülő.

A fenntartóváltással kapcsolatos kérdések és aggályok az elmúlt napokban a szocialista párt nyíregyházi sajtótájékoztatóján és a városi közgyűlésen is felmerültek. Dr. Kovács Ferenc polgármester megerősítette, hogy a fenntartó állami szervet valóban megkereste a katolikus egyház. Információink szerint a napokban fórumot tartottak a Zayban, ahol az egyház képviselője ismertette, milyen előnyökkel járna, ha ősztől az ő irányításukkal működne tovább az intézmény. A tantestületnek, a diákoknak, illetve a szülőknek hamarosan szavazniuk kell arról, támogatják-e a fenntartóváltást.

Dr. Sivadó Csaba, a Nyíregyházi Egyházmegye oktatási referense és Kelemen Lászlóné iskolaigazgató egyelőre nem nyilatkozott a történtekről és a fejleményekről.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában