Helyi közélet

2017.05.22. 11:25

30 milliárd forint sorsáról már döntöttek

Nyíregyháza - Polgármesterek, civil, illetve egyházi szervezetek elégedett képviselői töltötték meg hétfőn a megyeháza Bessenyei termét, jó kedvük oka pedig érthető: pályázatuk nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP), így megvalósíthatják elképzeléseiket.

Nyíregyháza - Polgármesterek, civil, illetve egyházi szervezetek elégedett képviselői töltötték meg hétfőn a megyeháza Bessenyei termét, jó kedvük oka pedig érthető: pályázatuk nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP), így megvalósíthatják elképzeléseiket. Az Irányító Hatóság, illetve a Magyar Államkincstár munkatársai az előttük álló néhány hét feladatairól tájékoztatták őket, a cél ugyanis az, hogy 30 napon belül megkössék a támogatói szerződéseket, így a lehető leghamarabb hozzájuthassanak az előleghez és kezdődhessen a munka.

Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kormány döntése alapján 1300 milliárd forint a települési, illetve a megyei önkormányzatokon keresztül jut el a gazdaságba. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ezen forrásokból 118 milliárd forintot használhat fel – ebből 29 milliárd forint Nyíregyházát illeti.

Az első körben 34 milliárd forint sorsáról döntöttek – az ezt elnyert pályázókat várták a hétfői találkozóra. Az államtitkár azt mondta, egyszerűsítettek az ügyintézésen és megpróbálták kiiktatni a hátráltató tényezőket, így nincs akadálya annak, hogy a támogatott projektek a lehető legrövidebb időn belül megvalósulhassanak. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta, régóta vártak erre a napra, hiszen több éves előkészítő munka áll a mostani esemény mögött. – Azok a fejlesztések, amelyekre a megye lakossága joggal vár, e forrásoknak köszönhetően elérhető közelségbe kerülnek. A fennmaradó 60 milliárd forint egy részére már beérkeztek a pályázatok, ám vannak olyanok, amelyek még gazdára várnak – mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában