Helyi közélet

2017.05.17. 11:10

A tolvaj soha nem alszik

Mátészalka - Az értékeiket féltő állampolgárok sokat tehetnek azért, hogy megnehezítsék a bűnözők dolgát.

Mátészalka - Az értékeiket féltő állampolgárok sokat tehetnek azért, hogy megnehezítsék a bűnözők dolgát.

– Többen is éltek az ingyenes BikeSafe-regisztráció lehetőségével. A hatósági adatbázisban nyilvántartott, egyedi címkével ellátott kerékpárok kevésbé vonzó trófeák a tolvajok számára, hiszen jóval nagyobb eséllyel bukkanhat a nyomukra a rendőrség. Az adminisztrációhoz szükséges a tulajdonos személyi igazolványa és természetesen a bicikli is, hogy lefotózzuk és dokumentáljuk az adatait – magyarázta a rendőrség „Házhoz megyünk” országos kampánysorozatának keddi, szalkai állomásán Prekupné Potor Hajnalka rendőr főtörzsőrmester.

Hangos riasztó figyelmeztet a betolakodókra.

Cseppentő Jánosné

Iskola helyett városnézés?

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa hozzátette: a programon szó esett még a diszkódrogok veszélyeiről, s az olyan önvédelmi képességet erősítő, legálisan hozzáférhető eszközökről is, mint a személyi riasztó, az időkapcsoló vagy a távfelügyeletet-értesítő okosóra.

A bűnözőket hidegen hagyja a hetedik parancsolat.

Tóth Márk

– A keddi kampánynapot ifjúságvédelmi akcióval ötvöztük: csellengő diákok felkutatására indult egy-egy járőr a városban, családsegítő és gyermekjóléti szakemberek társaságában. Egy 13 éves kislányt bizony az egyenruhások kísértek be az ópályi iskolába, ahol lennie kellett volna… – mesélte Prekupné Potor Hajnalka.

Megkerült a lopott bringa

Ne kínáljuk tálcán a lehetőséget a biciklitolvajoknak!

Mester Péter

– Szerintem Mátészalkán elég jó a közbiztonság, de azért ne kínáljuk tálcán a lehetőséget a tolvajoknak! – tanácsolta egy ifjú biciklis, Mester Péter, aki a számzáras kerékpárzárra esküszik, azzal védi 21 sebességes, félautomata váltós kétkerekűjét. – Legközelebb élni fogok a BikeSafe-regisztráció lehetőségével – ígérte.

– Az én bringámat a templom elől kötötték el tavaly, amíg tartott a mise – panaszolta Tóth Márk, aki a saját kárán tanulta meg, hogy a tolvajoknak semmi sem szent, és hidegen hagyja őket a hetedik parancsolat. A helybeli diáknak azonban nem kellett sokáig szomorkodnia az édesapjától kapott, szívének kedves járgány eltűnése miatt: a pontos „személyleírásnak” és a rendőrség éberségének hála, pár héten belül visszakapta a kerékpárját. – Azóta még jobban óvom és őrzöm, megfogadtam a rendőrök tanácsait – tette hozzá.

Cseppentő Jánosné három éve az otthonában ért tetten egy besurranó tolvajt, aki tízezrekkel rövidítette meg, majd kereket oldott. – Alig 10 percre ugrottam át a szomszédba, és nyitva hagytam a lakást. Azóta két kulccsal zárom a kaput és a bejárati ajtót is, és hangos riasztó figyelmeztet a betolakodókra – árulta el Ilonka néni, hozzátéve: mindenki tanuljon az ilyen esetekből, s tegye meg a szükséges óvintézkedéseket, hiszen az ördög – és a tolvaj – soha nem alszik!

A BikeSafe-es kerékpároktól okkal tartanak a tolvajok.

Prekupné Potor Hajnalka

- Palicz István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában