Helyi közélet

2017.05.20. 12:32

Akit a grill füstje megcsapott…

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Egyre nagyobb üzlet a grillezés: fogynak a kolbászok és sajtok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Egyre nagyobb üzlet a grillezés: fogynak a kolbászok és sajtok.

A grillkolbászok, -fűszerek és -sajtok éves forgalma tavaly több mint 3,5 milliárd forintot hozott a boltoknak, az áruházláncok pedig az idén még nagyobb bevételt várnak a grillezéshez előkészített termékeik árusításából. A leglátványosabban a grillsajtok forgalma emelkedett: az adatok szerint 58 százalékkal nőtt a kereslet, ami 739 millió forintos bevételt eredményezett. A grillkolbász iránti kereslet 19 százalékkal 2,3 milliárd forintra nőtt, a grillfűszerek piaca pedig 26 százalékos növekedéssel, 518 millió forintra duzzadt – derül ki a Nielsen piackutató adataiból. Grillkolbászból több mint ezer tonnát, fűszerből 695, sajtból pedig 290 tonnát értékesítettek tavaly országszerte. Mindehhez kapcsolódóan pedig a gáz-, a faszenes és a betongrillek mellett a kerti bútorok piaca is dübörög.

Várjuk a recepteket

Bízunk abban, hogy a júniusban megjelenő grillmagazinunk is dübörögni fog: szabadtéren elkészíthető ételek receptjeit várjuk a lapunkban rendszeresen megjelenő kupon visszaküldésével vagy e-mailben a [email protected] címre. A beérkezett ételleírásokból mesterszakácsok választják ki a legjobbakat, amiket el is készítenek. A receptek és fotók, színes magazinban jelennek meg, a legjobb ötlet beküldője értékes ajándékot kap.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában