Helyi közélet

2017.05.30. 16:41

Iparos sikerek és gondok

Fehérgyarmat - Az egyesület fontos feladatának tartja az ifjúság megnyerését.

Fehérgyarmat - Az egyesület fontos feladatának tartja az ifjúság megnyerését.

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan az idén is értékelte az előző évi gazdálkodását a Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület Egyesülete.

Szüneteltetik a vállalkozást

A szakmai szervezet tagjai az elmúlt szombaton a helyi Szamos Étteremben hallgathatták meg a 2016-os munkáról szóló beszámolót.

Nagy János elnök – akit 1980-ban választottak a Kisiparosok Országos Szervezete helyi elnökének, majd az Ipartestületek Országos Szövetsége helyi szervezetének létrejöttével az ipartestület elnökének – jónak minősítette az előző év gazdálkodását.

Beruházásra is nyílt lehetősége a szakmai és érdekvédelmi szervezetnek: kicserélték a szolgáltatóház elavult nyílászáróit, valamint megújult a székház egyik utcafronti helyisége.

Az országosan érezhető gondok itt is „jelentkeznek”. A kormányzati törekvések elsősorban az exportáló és beszállító vállalkozások fellendülését szorgalmazzák, a gyarmati egyesület tagjai azonban döntően a lakossági szolgáltatási igényeket elégítik ki. Sajnos sokan kényszerültek vállalkozásuk megszüntetésére, illetve szüneteltetésére.

Nagy János részt vett május 25-én az országos IPOSZ összejövetelén, amelyen szintén megfogalmazódott: a hazai iparosság olyan szakmákat képvisel,

amelyek nélkül az elkövetkezendő évtizedek nehezen elképzelhetőek Magyarországon.

Fontos a megbecsülés

A szombati rendezvényen általános volt az a vélemény, hogy fontos feladat az ifjúság megnyerése az iparos szakmák népszerűsítésével. Elhangzott többek között az is, hogy az ilyen kis helyi közösségek is ismerjék el azon tagjaik fáradságos és nehéz munkáját, kitartását, akik több éve gyakorolják tevékenységüket és elismert, megbecsült szakemberei munkájuknak, lakóhelyüknek – tájékoztatta lapunkat az eseményről Molnár Károly.

Elismerések

Negyvenesztendős kisipari-vállalkozói munkássága elismeréseként jubileumi aranygyűrűt vehetett át Fábián Tamás villanyszerelő (Jánkmajtis). Aranykoszorús mester kitüntetést kapott Tóth Endre kőműves (Fehérgyarmat). Emléklapot adományozott az egyesület 38 éves kisipari tevékenysége elismeréseként Feczák András ácsmesternek (Fehérgyarmat).

A kitüntetéseket Nagy János elnök, Lakatos József alelnök és Szaniszló Éva ügyvezető adták át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában