Helyi közélet

2017.05.22. 14:37

Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Negyedik alkalommal gyűltek össze május 19-20. között a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói a festői szépségű Balaton-felvidéken, Zánka településen, hogy részt vegyenek az Országos Atlétikai Bajnokság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sportnapja rendezvényein.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Negyedik alkalommal gyűltek össze május 19-20. között a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói a festői szépségű Balaton-felvidéken, Zánka településen, hogy részt vegyenek az Országos Atlétikai Bajnokság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sportnapja rendezvényein. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett kétnapos sportrendezvény célja a csapatszellem és a baráti kapcsolatok erősítése volt a közös szabadidős tevékenység és sportversenyek révén.

Péntek reggeltől egészen szombat délutánig folytak a sportküzdelmek a zánkai Erzsébet Táborban, az atlétikai bajnokság és a sportnap keretében. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatai kapcsolódtak be a pontszerző atlétikai versenybe.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket az ország legjobbjai. A futószámok közül százméteres síkfutásban, a nőknél négyszáz méteres síkfutásban, a férfiaknál pedig ezerötszáz méteres síkfutásban, valamint váltófutás versenyszámban hirdettek bajnokot. Emellett a súlylökés, a távolugrás és a kézigránátdobás is helyet kapott a programban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről tíz versenyző indult a különböző versenyszámokban.

Varga László tű. őrmester aranyérmes lett kézigránát hajításban, míg ugyanebben a versenyszámban, a női kategóriában bronzérmes lett Harsányiné Lévai Gabriella, aki egyébként a 400 méteres síkfutásban a 35 év feletti kategóriában ezüstérmet szerzett. Súlylökésben is remekelt az igazgatóság, hiszen a női kategóriában Kissné Vaskó Gabriella tű. törzsőrmester a negyedik legjobb eredménnyel zárt, de a 100 méter női síkfutásban Császár Éva tű. százados az ötödik legjobb eredményt érte el. Ugyanebben a versenyszámban a hatodik lett a férfi kategóriában Literáti Attila tű. százados, de pontszerző helyezést értek el többen a zánkai viadalon, így Dombrády Gábor tű. főhadnagy, Dr. Hankószky Ilona, Dr. Lebujosné Stiránszki Viktória tű. százados, Dr. Zomborszki Pál tű. százados és Hrubóczki János tű. őrnagy is.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában