Helyi közélet

2017.05.11. 11:31

TOP-források: Harmincmilliárd forint sorsa már biztos

Nyíregyháza -A források egyharmada gazdára talált, további pályázati körök várhatóak még.

Nyíregyháza -A források egyharmada gazdára talált, további pályázati körök várhatóak még.

A 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós pályázati források (közel 90 milliárd forint) egyharmadának esetében meghozta döntését az Irányító Hatóság, kihirdették a nyertes pályázatokat – hangzott el csütörtök délelőtt a megyeházán.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke kijelentette: az első kör lezárult, nyilvános a 30,064 milliárd forint támogatásban részesített projektötletek listája. Hozzátette: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) valósulhat meg az ipari parkok bővítése, az óvodák és a bölcsődék felújítása, a belterületi utak megépítése, de jut pénz a közlekedés és a turizmus fejlesztésére, város-rehabilitációra, illetve egészségügyi és más közösségi szolgáltatások minőségi fejlesztésére.

Ne csüggedjenek!

– Akiknek nem lett sikeres a pályázatuk, azok se csüggedjenek, mert még több pályázati kör is várható a jövőben – mondta a megyei közgyűlés elnöke.

– A kilenc pályázható kategóriából én kettőt emelnék ki, az óvodák és bölcsődék felújítását és a turizmusfejlesztést. Ezek is nagyban hozzájárulhatnak a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez – mondta Baracsi Endre. A megyei közgyűlés alelnöke szerint az uniós támogatás segítségével stabilizálódhat az önfenntartó közösségek helyzete is.

– Olyan megyét szeretnék, ahol jó élni és ahová jó visszatérni – fogalmazott Baracsi Endre. A megyei közgyűlés másik alelnöke, Szabó István hozzátette: a források zöme a gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás növelését célozza meg.

Közös pályázat

– A kormányhivatallal közösen a megyei önkormányzat is pályázott, a foglalkoztatási paktum révén szeretnénk kiszélesíteni a munkaerőpiacot és szeretnénk segíteni a cégeknek abban, hogy megtalálják maguknak a megfelelően képzett munkaerőt – közölte szabó István.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában