Helyi közélet

2017.05.26. 14:11

Verseny angolból

Máriapócs - A feladatok között volt szövegértés, szöveghű olvasás és fordítás is.

Máriapócs - A feladatok között volt szövegértés, szöveghű olvasás és fordítás is.

Mozgalmasan telt az elmúlt időszak a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A hagyományos, alsósoknak szervezett területi mesemondó verseny mellett ebben az évben a felső tagozatos tanulókat is várták az iskola első angolos területi versenyére, az Angol Nyelvi Triatlonra.

Nagyné Béres Andrea tanárnő, az iskola angol nyelvi munkaközösségének vezetője, a főszervező elmondta, hogy három teremben zajlott a megmérettetés.

A hallottszöveg-értési feladatnál a korosztályonként meghallgatott különböző szövegek értési szintjét tesztfeladat mérte. A második helyen a szöveghű olvasásról és a szép kiejtésről adtak számot a fiatalok.

Rövid gyakorlás után a versenyzők egy ismeretlen szöveget olvastak fel egyenként a zsűri előtt, amelynek tagja volt Orbán Irén, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nyelvtanára és a máriapócsi oktatási intézmény lektortanára, Ryan Harrison (Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok).

A harmadik helyen fordítási feladat várt a diákokra, angol nyelvű szöveget kellett magyarra fordítaniuk.

A versenyen részt vettek a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Nyíregyháza), a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola (Nyíradony), a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola, a Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola; a Mátészalkai Móricz Zsigmond Magyar- Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és természetesen a helyi rendező Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

- Palóczy Tímea -


Az eredmények:

5. évfolyam: 1. Treszkai Klaudia (Nyírbátor), Farkas Zoltán (Nyíregyháza), 2. Pető Korinna (Nyírbátor), 3. Tuza Bence (Nyíregyháza)

6. évfolyam: 1. Tomori Gréta (Mátészalka), 2. Papp Renáta (Mátészalka), 3. Szabó Réka (Nyírbátor)

7. évfolyam: 1. Iváncsik Panna (Máriapócs), 2. Filep Eszter (Máriapócs), 3. Vajda Bence (Máriapócs)

8. évfolyam: 1. Borbás Blanka Dalma (Máriapócs), 2. Kovács Odett (Máriapócs), 3. Nagy Péter Attila (Nyírbátor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában