Helyi közélet

2017.06.15. 10:42

A nap receptje: kenyérben sült csülök

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem ez a leggyorsabban elkészíthető étel, és sok helyen el is csúszhat a dolog, viszont ha jól sikerül, ön is örökre megkedveli majd.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem ez a leggyorsabban elkészíthető étel, és sok helyen el is csúszhat a dolog, viszont ha jól sikerül, ön is örökre megkedveli majd.

Hozzávalók:

  • 1 darab közepes füstölt csülök
  • 40 dkg főtt burgonya
  • 3 kk. só
  • 4 dkg élesztő
  • 2 kk. cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1,5 dl langyos víz
  • 35 dkg rétesliszt
  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg Rama
  • Elkészítés:

    A csülköt megfőzzük, a főzővízbe babérlevelet, mustármagot, szemes borsot és fokhagymagerezdeket teszünk. A puhára főtt csülköt kockákra vágjuk és olajon átsütjük. A főtt burgonyát összetörjük, összekeverjük a liszttel, a megfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal. Egy órán át kelesztjük.

    Utána a tésztát megfelezzük, az egyik felével kibélelünk egy kör alakú sütőformát, beletesszük a csülköt, majd befedjük a tészta másik felével. A tetejét bevagdaljuk, vizes ecsettel megkenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

    - Darkóné Pusztai Ágnes, Nyíregyháza -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában