Helyi közélet

2017.06.09. 10:01

Áramlanak a milliárdok - ezúttal az E.ON fejleszt a megyében

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az E.ON az idén több mint 2,2 milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra megyénkben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az E.ON az idén több mint 2,2 milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra megyénkben.

Az áramszolgáltató – a tavalyinál valamivel nagyobb keretből – 368 különböző volumenű beruházást tervez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és székhelyén; a cél az üzembiztosság, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése és modern, innovatív technológiák bevezetése. Csütörtökön Nyíregyházán sajtótájékoztatón ismertük meg a részleteket.

Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, igyekeznek kitörni a hagyományos energiaszolgáltató szerepéből, s a közösséggel együtt tenni a jövő érdekében. Példaként megemlítette: részt vesznek a Digitális Magyarország elnevezésű programban, azon dolgoznak, hogy minél több ügyfél részesülhessen az informatikai fejlesztés áldásaiból.

– Mindig öröm számunkra, amikor fejlesztések kezdődnek Nyíregyházán – mondta dr. Kása Brigitta. Az aljegyző elárulta: azért, hogy ezek a beruházások a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjanak a lakosság számára, az E.ON és a polgármesteri hivatal városfejlesztési szakértői közösen készítik elő a munkálatokat.

Közvilágítás, megújuló energia

Pántya Attila további részletekbe bocsátkozott.

– A legnagyobb összeget, 1,3 milliárd forintot az üzembiztosságra költjük; még azelőtt avatkozunk be, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene, de a megelőzés mellett a hibaelhárítás sebességét is fokozzuk. Kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások: Nyíregyházán a közeljövőben a Mező és a Bethlen Gábor utcák kereszteződésében 15 millió forintos beruházás kezdődik, de Záhonyban és Mátészalkán is lesznek az idén hasonló fejlesztések – sorolta az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Nyíregyházi Üzemének vezetője, majd hozzátette: a hagyományos szolgáltatáson túl hozzáférést biztosítanak a megújuló energiához, s kiveszik a részüket a szakember-utánpótlásból is.

KM


Új applikáció

A közvilágítási hibák gyors javítása érdekében fejlesztette ki az E.ON a hibabejelentő mobilapplikációt, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tizenkét településén érhető el: Baktalórántházán, Ibrányban, Kemecsén, Mándokon, Máriapócson, Nagyhalászban, Nyíregyházán, Nyírlugoson, Nyírteleken, Rakamazon, Tiszavasváriban és Vaján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában