Helyi közélet

2017.06.17. 17:04

Az ezüstmiséjét celebrálta Imre atya

Baktalórántháza - „Mindig legyünk ­büszkék arra, ahol élünk, és azokra a kincseinkre, amelyek vannak.”

Baktalórántháza - „Mindig legyünk ­büszkék arra, ahol élünk, és azokra a kincseinkre, amelyek vannak.”

Hármas ünnepre hívta híveit Baktalórántháza Árpád-korabeli, több mint 760 éves kis temploma. Az „Urunk mennybemenetele” titulust viselő, a Középkori templomok útja útvonalon álló egyházi építészeti remekmű hívei a napokban ünnepelték a templombúcsújukat.

Az ünnepi alkalom szónoka Juhász Imre, korábban Baktalórántházán szolgáló plébános, címzetes kanonok atya volt, aki 25 évvel ezelőtt kötelezte el magát Isten szent színe előtt az Evangélium hirdetésére. 1992. június 20-án Egerben szentelték pappá. Egykori hívei számára Imre atyát viszontlátni és ismét hallani lelki felüdülést jelentett, így a helyieken túl a nyolc filia híveivel egyetemben zsúfolásig megtelt a templomtér.

Ünnepi homíliájában beszélt a ma divatos „retró” érzésről, amit a Biblia nyelvén a „visszatekintés” szóval fejezhetnénk ki, majd így folytatta:

– Baktalórántháza azért fontos állomáshelye a 25 év papi szolgálati időmnek, mivel itt lettem önálló plébános, itt tanultam meg azt is, nem mindegy az, hogyan élünk, milyen minőségi életet élünk! S mindig ott kell magunkat jól éreznünk, ahol éppen vagyunk, ahol szolgálunk, ahová Isten rendelt bennünket. Mindig legyünk büszkék arra, ahol élünk, és azokra a kincseinkre, amelyek vannak, itt az ország keleti részén, „a felkelő nap” megyéjében, kis településeinken.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában