Helyi közélet

2017.06.23. 17:12

Beiratkoztak az új diákok a záhonyi középiskolába

Záhony - Péntek délelőtt közel száz tanuló iratkozott be a következő tanévre a határváros középfokú oktatási intézményébe.

Záhony - Péntek délelőtt közel száz tanuló iratkozott be a következő tanévre a határváros középfokú oktatási intézményébe.

A szakgimnáziumi tanulmányaikat szeptember kezdő kilencedikeseket osztályaik szerint fogadták az iskola épületének földszintjén kialakított regisztrációs pontokon. A személyi adatok egyeztetése mellett a tanulók és szüleik tájékoztatást kaptak a legfontosabb tudnivalókról. Az új tanévben vasúti közlekedési, vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézői és rendészeti tagozatos osztályokat indítanak a záhonyi középiskola 9. évfolyamán.

Ez alkalommal vették nyilvántartásba a kollégiumi ellátást is igénylő 30 tanulót, akik a megyeszékhelytől a szomszédos megyén át Kárpátalja számos településéről érkeztek az intézménybe. A diákotthonba jelentkező tanulók és kísérőik igény szerint megtekinthették a kollégiumi szobákat és a különféle közösségi és kulturális funkciójú helyiségeket.

Az érettségi utáni 2 éves időtartamú OKJ-s (vasútüzemviteli, vámügyintézői, logisztikai ügyintézői, közlekedésautomatikai műszerész) szakképzési formákra jelentkező diákok számára a későbbiekben külön tartanak beiratkozási napot.

- Antal András - Hudák Márk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában