Helyi közélet

2017.06.26. 12:42

DK Sajtótájékoztató: „Érthetetlen a polgármester töretlen bizalma”

Nyíregyháza - Hunyadi János szerint bebizonyosodott, hogy nem egy sértett dolgozó bosszújáról, alaptalan vádaskodásáról volt szó.

Nyíregyháza - Hunyadi János szerint bebizonyosodott, hogy nem egy sértett dolgozó bosszújáról, alaptalan vádaskodásáról volt szó.

– Ilyen horderejű, ekkora vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény még nem fordult elő nyíregyházi önkormányzati cégek rendszerváltás utáni történetében, s cégvezetőt letöltendő szabadságvesztésre még nem ítéltek – vezette fel mondanivalóját Hunyadi János a DK önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, utalva a NYÍRVV-ügyként elhíresült június 21-én született járásbírósági ítéletre. – Érthetetlen, hogy amíg más esetben a szimpla gyanú is elegendő volt, hogy valakit eltávolítsanak a munkahelyéről, addig nyíregyháza polgármestere az elsőfokú ítéletig megbízott Bocskai Péterben, a NYÍRVV Kft. ügyvezetőjében. Mivel információink szerint más ügyek is feltáratlanok a városüzemeltető cégnél, szükségesnek tartjuk, hogy egy független vizsgálóbizottság átnézze a megkötött vállalkozói szerződéseket, s hogy a tulajdonosi joggyakorlást visszakapva a város képviselő-testülete gyakorolhassa a tényleges felügyeletet a város társaságai felett – nyomatékosította a képviselő, majd hozzátette: – Bízunk abban, hogy a városvezetés mindent megtesz a Nyíregyházát ért anyagi kár megtérülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában