Helyi közélet

2017.06.16. 15:57

Eredményes tanév után a kollégista diákszínjátszók Záhonyban

Záhony - Két esztendeje alakult meg a diákszínjátszó kör a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, mely a nyitóév után e tanévben már igazán komoly sikereket tudhatott magáénak.

Záhony - Két esztendeje alakult meg a diákszínjátszó kör a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, mely a nyitóév után e tanévben már igazán komoly sikereket tudhatott magáénak.

A mintegy kéttucatnyi kollégistának heti rendszerességgel Almásiné Forgács Éva nevelőtanár tartott foglalkozásokat. Az elismert drámapedagógus korábban már figyelemre méltó eredményeket ért el a Gézengúzok elnevezésű általános iskolai művészeti csoportjával.

A diákok ősszel az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Záhonyban rendezett megyei ünnepségen nagy sikerrel adták elő a szakkörvezető tanárnő által szerkesztett és betanított műsorukat. Az előadáshoz levélben gratulált a megyei közgyűlés elnöke, a művészeti csoport pedig meghívást kapott a Nemzeti Összetartozás Napjának nyíregyházi ünnepi programjában való szereplésre.

A többhetes záhonyi próbafolyamat után a megyeháza előtti téren mutathatták be látványos és érzelmekre ható Együtt dobban a szív című műsorukat a megyebeli és kárpátaljai településekről származó fiatalok. A két megyei szintű rendezvény mellett a színjátszó kör tagjai a kollégiumban a karácsonyi műsorukkal, míg nőnap jegyében bemutatott sokszínű és hangulatos prózai, zenés, táncos összeállításukkal két alkalommal is a záhonyi művelődési ház közönségét hódították meg.

Mindemellett a legtapasztaltabb tagok további intézményi és külső rendezvényeken nyújtottak ízelítőt a tehetségükből. A színjátszó diákoknak és vezetőjüknek a tanév során a Harmónia Művészeti Iskola nyújtott szakmai támogatást.

A kollégisták a szakkörvezető tanárnő kíséretében többször látogatást tettek a Móricz Zsigmond Színházban, majd a megtekintett előadások kulisszatitkairól iskolájukban beszélgethettek a vezető színészekkel. A kiváló drámapedagógust és egyik tanítványát idén a városjubileumi ünnepségen a záhonyi képviselő-testület is elismerésben részesítette.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában