Helyi közélet

2017.06.03. 12:13

Híres díj a híradósoknak

Nyíregyháza - Az ország egyik legjobb helyi hírműsorát a Nyíregyházi Televízió készíti.

Nyíregyháza - Az ország egyik legjobb helyi hírműsorát a Nyíregyházi Televízió készíti.

Újabb elismerést kapott a már 32 esztendős múltra visszatekintő Nyíregyházi TV: a Helyi Televíziók Országos Egyesületének múlt heti, egri konferenciáján a hírműsor kategóriában érdemelte ki pályázatával újra a Helyi Érték Díjat – tájékoztatott Tarczy Gyula főszerkesztő.

Nem az első elismerés

A Nyíregyházi Televízió ezúttal a három kategória közül (hírműsorok, magazinok, dokumentumfilmek) a Híradóval pályázott. A szakmai zsűri döntése alapján az NYTV hírműsora továbbra is ott van a helyi tévék élvonalában: ezúttal harmadik helyezettként kapott a szerkesztőség Helyi Érték Díjat. A díjátadó gálán az értékelésben elhangzott: évek óta magas színvonalú hírműsort produkáló műhely működik Nyíregyházán. Az indoklás szerint a megtekintett anyag technikai és tartalmi tekintetben érett, érthető műsorszám, a program sikerét pedig nagyban előmozdítja a műsorvezető egész mezőnyben kiemelkedő teljesítménye.

A szakmai zsűri tagjai figyelembe vették a benne dolgozó szakemberek munkáját: a műsorvezető mellett a riporterek, operatőrök teljesítményét, valamint a formai elemeket, köztük például a főcímet, az inzertrendszert és a díszletet – ez utóbbi éppen tavaly újult meg a Nyíregyházi Televízióban. Az elismerést az összesen négy médiaterméket, a tévéműsor mellett a Nyíregyházi Naplót, a nyiregyhaza.hu-t és a hellonyiregyhaza.hu-t készítő Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zagyva Gyula vette át az egri konferencia gálaműsorán, múlt csütörtökön. A Nyíregyházi Televíziónak nem ez volt az első ilyen jellegű elismerése: az elmúlt néhány esztendőben mindhárom kategóriában, a hírműsorok, a magazinok és a dokumentumfilmek között is kapott Helyi Érték Díjat a szerkesztőség.

A mostanival a pályázat alapján elmondható: a szakemberek az ország legjobb hírműsorai között tartják számon az NYTV Híradót.

Magas szakmai színvonal

A helyi televíziók szerepe egyébként is felértékelődőben van országszerte. Az emberek szívesen kapcsolnak a települési csatornákra, ahonnan első kézből kapják a lokális híreket, ráadásul magas szakmai színvonalon – utalt a díjátadón a helyi médiumok fontosságára, szükségességére Lovass Tibor, az egyesület elnöke, aki hozzátette: a népes egyesületi tagságból 25 televízió 2000 órányi tudósítást készít a közszolgálati csatornáknak.

Ebből a Nyíregyházi Televízió is jelentősen kiveszi a részét, képet adva az ország nézőinek a városról, a megyéről – sokszor élő bejelentkezéssel vagy felvételről.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában