Helyi közélet

2017.06.17. 19:06

Járási gasztropiknik Tiszavasváriban - Volt kínálat bőven: a negyedét is lehetetlen lett volna végigkóstolni

Tiszavasvári - A Tiszavasvári járás legfinomabb ételeit kínálták szombaton a Szentmihályi Gyógyfürdőben, s a Járási Gasztropiknik népszerűségét jelzi, hogy a szakadó eső dacára is igen nehéz volt parkolóhelyet találni a környéken.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári járás legfinomabb ételeit kínálták szombaton a Szentmihályi Gyógyfürdőben, s a Járási Gasztropiknik népszerűségét jelzi, hogy a szakadó eső dacára is igen nehéz volt parkolóhelyet találni a környéken.

Míg a települések csapatai, a cégek és a civil szervezetek a sütés-főzéssel voltak elfoglalva, a közönség koncerteket, tánccsoportokat, bemutatókat figyelte. A szervezők a kisebbekre is gondoltak, őket bocisimogató, népi játékok várták, és a Nemzeti Csigavágtán is összemérhették rátermettségüket.

Mire eljött a köszöntők ideje, a nap is kisütött, dr. Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője a szervezők nevében egyre gyarapodó tömeget üdvözölhetett. Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke rámutatott a hasonló családi rendezvények fontosságára; mint fogalmazott, a családok az emberi kapcsolatok működtetői, a települések legfőbb építőelemei.

A megyei kormányhivatal főigazgatója ugyancsak gasztropiknik közösségformáló erejét méltatta. - Gratulálok ehhez a hungarikumokat felvonultató, értékes rendezvényhez, amelyet immár negyedik ízben szerveztek meg - tette hozzá dr. Polgári András.

Dr. Vinnai Győző jó hírt hozott. - A kormány döntött: a járás területén jövőre új tanuszoda épül, ehhez minden feltétel biztosított - mondta a térség országgyűlési képviselője, majd átadta a szót hazánk honvédelmi miniszterének.

Dr. Simicskó István leszögezte: örömmel tölti el, hogy ilyen gazdag programot láthat a szülőföldjén, s boldogan tett eleget a meghívásnak. - Gondoljunk csak bele, mit jelentenek a hagyományaink - például a disznótoros - szempontjából az Európába tartó migránsok - mutatott rá a határvédelem és a magyar konyha összefüggéseire a miniszter, aki az előző napját is katonák, rendőrök körében töltötte a déli határon.

Bár a negyedét is lehetetlen lett volna végigkóstolni a gasztropiknik kínálatának, megtettük, ami tőlünk telt. A tiszadadaiak sertéspörköltet, brassóit, szabolcsi jellegű töltött káposztát, sült keszeget és krumplilángost kínáltak, s ha ez még nem lett volna elég, vendégszeretetből is jelesre vizsgáztak. A tiszavasvári bázison marhagulyás, csöröge és cseresznyelekvár volt a menü, Tiszalök csapata harcsahalászlével és gulyáslevessel készült, míg a szorgalmatosiak töltött káposztát, lapcsánkát és palacsinát kínáltak.

Bertalan László, a tiszadobi főzőcsapat tagja kiemelte: hosszú-hosszú menüjük kizárólag dobi alapanyagokból készült, s az önkormányzatnak köszönhetően lehetőségük nyílt megvendégelni a gasztropiknik közönségét.

Újfehértó vendégtelepülésként színesítette a rendezvény kínálatát. A csapatnak a főztjén kívül is volt mivel büszkélkednie, kérésünkre Nagy Sándor polgármester mutatta be a standot, amelyet helyi termék díjas újfehértói portékák széles választéka töltött meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában