Helyi közélet

2017.06.28. 14:58

Jövőre a 2010-es 29 helyett már 79 milliárd forint jut a költségvetésből gyermekétkeztetésre

Tiszadob - Csöppet sem bánták a tiszadobiak, hogy a szerdai hőségben nehéz csomagokat kellett cipelniük, a jogosultak ugyanis 13 kiló élelmiszert – többek között lisztet, rizst, tésztát, tartós tejet, konzervet, bébiételt - vihettek haza gyereküknek.

Tiszadob - Csöppet sem bánták a tiszadobiak, hogy a szerdai hőségben nehéz csomagokat kellett cipelniük, a jogosultak ugyanis 13 kiló élelmiszert – többek között lisztet, rizst, tésztát, tartós tejet, konzervet, bébiételt - vihettek haza gyereküknek. - Befektetés az egész társadalom közös jövőjébe, ha a gyereket vállaló, felnevelő családokat támogatjuk, a kormány pedig elkötelezte magát emellett – fogalmazott az élelmiszercsomag-osztást megelőző sajtótájékoztatón Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A Tiszadobi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat irodájában megtartott sajtótájékoztatón Czibere Károly kifejtette: a kormány minden segítséget megad a gyerekek testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez, s e segítség egyik legfontosabb formája az élelmiszer.

- Az ingyen étkezésben részesülő óvodások aránya 30-ról 80 százalékra, míg a bölcsődéseké az ötszörösére emelkedett 2010 óta. Tavaly óta a szünidő sem telhet el úgy, hogy a gyerekek ne kapnának egy tál meleg ételt – idézte fel az eddigi eredményeket az államtitkár, s hozzáfűzte: ezúttal azokra a három év alatti gyerekekre gondoltak, akik nem járnak bölcsődébe, így az intézményi étkeztetésből is kimaradnak.

Megtudtuk: a költségvetési és európai uniós forrásból finanszírozott, havonta kiutalt, nyolcezer forint értékű csomagokat három megyében 12 ezer gyerek kapja meg az év végéig, amikor kiértékelik az eredményeket, s a tapasztalatokkal felvértezve az idei egy helyett jövőre már 17 milliárd forintból gazdálkodnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában