Helyi közélet

2017.06.21. 17:34

Legóelemekből épültek az égbe nyúló tornyok, a messzire repülő autók Tiszatelken

Tiszatelek - Bár már a megérdemelt nyári szünidőt élvezik a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai, azonban minden bizonnyal szívesen emlékeznek vissza a tanév utolsó napjaira, amikor az oktatási intézmény megszervezte számukra és szüleiknek a már hagyományos családi és gyermeknapot.

Tiszatelek - Bár már a megérdemelt nyári szünidőt élvezik a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai, azonban minden bizonnyal szívesen emlékeznek vissza a tanév utolsó napjaira, amikor az oktatási intézmény megszervezte számukra és szüleiknek a már hagyományos családi és gyermeknapot.

Számok háborúja

Az idei esztendő a szokásosnál is különlegesebbnek ígérkezett, mert a LEGO Manufacturing Kft. nyíregyházi gyárának dolgozói is ellátogattak a rendezvényre.

A programsorozat reggeli tornával indult: a nyolcadikos leányok gondoskodtak a bemelegítésről és a nap eseményeire történő ráhangolódásról. Az elmaradhatatlan számháborúban már minden kisdiák testben és lélekben felkészülten vehetett részt, ahol hatalmas ütközetben a piros és a kék csapat mérhette össze erejét, mely a pirosak győzelmével végződött. A számháború során leolvasott katonák „fogolytáborba” kerültek, ahol menetdalírással és ennek gyakorlásával töltötték kényszerű pihenőjüket.

A szülők a gyermekek ellen

– Amíg a tanulók ádáz csatát vívtak, az osztályok szorgos szülei tüzet raktak a kijelölt helyeken, és kezdetét vette a paprikáskrumpli-főző verseny, ami ezen a napon az ebédet jelentette gyerekek és felnőttek számára – számolt be az eseményekről Molnár József, az oktatási intézmény igazgatója. – A számháború után a szokásos akadályverseny vette kezdetét. A LEGO munkatársainak köszönhetően az iskola diákjai 21 csapatban 5 különböző állomáson legóelemekből építhették meg égbe nyúló tornyaikat, a legmesszebbre repülő kocsijukat, közösen tervezhették és építhették meg álmaik iskoláját és kreativitásukat bizonyító egyéb építményeiket. Az egyik állomáson legórobotokat programozhattak, ezt a feladatot nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel fogadták a diákok.

– A gyerekek és szüleik által is nagyon népszerű családi vetélkedőt az ebéd után rendeztük meg. A bátor jelentkezők 2 csoportban mérhették össze erejüket és ügyességüket, a mókás és szórakoztató feladatok megoldásakor jókat derült a közönség. Volt még apa-fia foci és anya-lánya röplabdamérkőzés, ahol a gyerekek és szüleik külön csapatban egymás ellen mérkőzhettek.

Az iskolaépületben nyílt meg a már korábban meghirdetett LEGO-rajzverseny alkotásainak tárlata. A zsűri a gyár dolgozói közül került ki, és ők is adták át a gyermekeknek az értékes LEGO-ajándékokat. Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. nyíregyházi gyárának a sok-sok ajándékot, amellyel felejthetetlenné tették az idei családi és gyermeknapot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában