Helyi közélet

2017.06.08. 13:40

Részeg terepjárós sodorta el a babakocsit Mátészalkán - Felfüggesztettet kapott

Mátészalka - A kisbaba kirepült a babakocsiból, és zúzódásokat szerzett az egész testén. A sofőr először megállt, majd segítségnyújtás felajánlása nélkül el akarta hagyni a helyszínt.

Mátészalka - A kisbaba kirepült a babakocsiból, és zúzódásokat szerzett az egész testén. A sofőr először megállt, majd segítségnyújtás felajánlása nélkül el akarta hagyni a helyszínt.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, mellyel P. B. D. vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a járművezetéstől.

A vádlott 2015. szeptember 12-én súlyos fokú ittas állapotban közlekedett egy terepjáróval Mátészalka lakott területén. Egy útkereszteződésben balra kanyarodott nagy ívben, azonban – a túlságosan nagy sebesség és ittassága miatt – a jobb oldali úttest szélére sodródott, közben elsodorta a járdán a Sz. S-né által tolt babakocsit. Az ütközés következtében a csecsemő a babakocsiból kirepült, és az úttest jobb oldalán lévő füves területre esett. A kisfiú 8 napon belül gyógyuló, egész testét érő zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlott a terepjáróval a vízelvezető árokban állt meg, majd segítségnyújtás felajánlása nélkül el akarta hagyni a helyszínt, de az időközben odaérkező járókelők a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

Az ítélet jogerős.

- Dr. Toma Attila, sajtószóvivő -


Babakocsit sodort el egy kanyarodó terepjáró Mátészalkán, a Nyírjes utcán 2015. szeptember 12-én 18 óra 35 perc körüli időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában