Helyi közélet

2017.06.28. 10:59

Segítenek megérteni Nyíregyháza múltját

Nyíregyháza - Ötven szerző, ötven személyes hangvételű történet, amelyek segítenek jobban megérteni Nyíregyháza múltját és amelyekkel közelebb kerülhetnek hozzánk az elmúlt évtizedek.

Nyíregyháza - Ötven szerző, ötven személyes hangvételű történet, amelyek segítenek jobban megérteni Nyíregyháza múltját és amelyekkel közelebb kerülhetnek hozzánk az elmúlt évtizedek.

Így foglalhatnánk össze röviden az Élettörténetek című kötetet, amely a megyeszékhely önkormányzata, az Idősügyi Tanács és a Nyíregyházi Leány- és Nőegylet támogatásával jelent meg a napokban és amelynek szerkesztője az alpolgármester, dr. Ulrich Attila.

– Nyíregyházán kívül nem nagyon tudok olyan várost, amely kötetben jelentetné meg lakóinak történeteit. Ezek az írások pontosítják és kiegészítik a történészek levéltári kutatásait, és gyarapítják a városunkról ismert képet – mondta az alpolgármester.

– Az Idősügyi Tanács pályázataira az elmúlt két évben összesen ötven pályamunka érkezett, ezeket tartalmazza a kötet – mondta el Fintor Károlyné, a tanács elnöke, aki szerint a könyv attól különleges, hogy a benne lévő írások hitelességükkel és személyességükkel hozzájárulnak a város történelmének jobb megismeréséhez.

Jó ügyet szolgál

– Azért támogattuk a könyv megjelentetését, mert igyekszünk minden olyan civil kezdeményezést segíteni, amely jó ügyet szolgál, ez pedig éppen ilyen – mondta a Nyíregyházi Leány- és Nőegylet elnöke, Rákóczi Ildikó. A sajtótájékoztatón elhangzott: az Élettörténeteket a könyvtárakban érhetik el az érdeklődők, a kötet közel kétszáz példányban jelent meg.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában