Helyi közélet

2017.06.07. 13:11

Színpadon a tehetségek

Kótaj - A családi napon rendezték meg a fiatalok gálaműsorát is.

Kótaj - A családi napon rendezték meg a fiatalok gálaműsorát is.

Már korán reggel nagy sürgés-forgásra, gyermekzsivajra figyelhettek fel a kótaji István Király Baptista Általános Iskola környékén lakók május utolsó szombatján. A hétvégeken amúgy csendes iskolának valamennyi szegletében tartottak az előkészületek egyik legfontosabb rendezvény, a családi nap sikeres megrendezéséhez, amelyet az idén az oktatási intézmény összekötött a tehetséges tanulók bemutatkozó gálaműsorával.

Fogadalomtétel, szalagtűzés

– A családi nap a hagyományokhoz híven az elsősök avatásával kezdődött. Intézményünk legkisebbjei ünnepélyes kerete k között, komoly fogadalomtétel és szalagtűzés után váltak igazi „istvános” diákokká. Ezt követően a szülők, hozzátartozók legnagyobb örömére színpadra léptek a tehetséges tanulók, akik a nagyközönség előtt is megmutathatták, érdemes volt egész évben dolgozniuk, munkájuk gyümölcse beérett – tájékoztatta lapunkat Ruskáné Fintor Mária, az iskola igazgatója. – Nagy sikert aratott a hagyományőrző és színjátszó csoportok műsora, de a felnőttek vastapssal jutalmazták az aerobikosok, táncosok produkcióját is. A nap komoly és felemelő pillanatai után kezdetét vette a felhőtlen szórakozás. Változatos programokat kínáltunk kicsiknek, szülőknek egyaránt. Kézműves foglalkozással, arcfestéssel, tetoválással, üvegfestéssel és gyöngyfűzéssel vártuk az érdeklődőket, de népszerű volt az ugráló vár és lovas kocsikázás is.

– Nem feledkeztünk meg a mozogni vágyókról sem. Az édesapák komoly focimeccsen mérkőztek meg csemetéikkel, míg az édesanyák hulahoppkarikában és kötélhajtásban próbálták felvenni a versenyt lányaikkal. Aki pedig nem a testet, hanem az elmét akarta próbára tenni, azt digitális szellemi vetélkedőre invitáltuk. Szűrősátor is várta egész nap az egészségi állapotukra kíváncsi vendégeket. Míg készült az ebéd, a szülőknek, pedagógusoknak alkalmuk nyílt jó hangulatú beszélgetések közben jobban megismerni egymást, a családot, gyermeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában