Helyi közélet

2017.07.17. 16:39

A tanyák fejlesztését szolgálják a frissen kiírt pályázatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megjelentek a Tanyafejlesztési Program 2017-es pályázatainak felhívásai.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megjelentek a Tanyafejlesztési Program 2017-es pályázatainak felhívásai.

A nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázatainak benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján (www.hoi.hu) augusztus 7-én (hétfőn) reggel 8 órakor nyílik meg, és a források kimerüléséig vagy szeptember 6-án 23 óra 59 percig van lehetőség az adatlap elektronikus kitöltésére és véglegesítésére. Forráskimerülés esetén – ha a felhívásban meghatározott keretösszeg 200 százalékát eléri a már benyújtott pályázatok támogatási igénye –, a Földművelésügyi Minisztérium felfüggeszti a benyújtási időszakot – ebben az esetben közleményt tesz közzé a Herman Ottó Intézet honlapján. Ha az értékelés során megállapítják, hogy a benyújtott pályázatok támogatási igénye nem meríti ki a keretet, újra megnyitják a felületet. A már említett honlapon a Tanyafejlesztési Program 2017-es pályázatainak felhívásai, az azokhoz kapcsolódó útmutatók és a pályázati adatlapok is elérhetőek – tájékoztatta lapunkat Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

Elmondta még: támogatást lehet igényelni a tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését célzó települési és térségi fejlesztésekre, tanyagazdaságok indítására és fejlesztésére, valamint a tanyák lakóépületeinek felújítására egyaránt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában