Helyi közélet

2017.07.12. 09:59

Baleset az M3-ason - Elaludhatott a buszsofőr

Aszód, Balmazújváros, Nyíregyháza – <a href="/sulyos-buszbaleset-az-m3-ason-rosszul-kezdodott-a-svajci-tura/3546147" target="_blank">Mint ahogy arról korábban beszámoltunk</a>: hétfő reggel árokba borult az M3-as autópályán egy turistabusz, a balesetben huszonketten megsérültek.

Aszód, Balmazújváros, Nyíregyháza – Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: hétfő reggel árokba borult az M3-as autópályán egy turistabusz, a balesetben huszonketten megsérültek. Egy 65 éves nyíregyházi utas súlyos mellkas- és koponyasérüléssel került be a Honvédkórházba. Megoperálták, az állapota stabil, de életveszélyes. Az utat a Nyírség Utazási Iroda szervezte, a csoport egy hatnapos svájci körutazásra indult.

- Irodánknak, amely 2003 óta működik, ez volt az első nagyobb balesete – tudtuk meg Asztalos Zoltán ügyvezetőtől. – A busz kifogástalan műszaki állapotban volt, a sofőrök pedig tapasztaltak voltak – alig két hete is velük utaztunk Svájcba, semmilyen probléma nem merült fel. A biztonságra minden alkalommal kiemelten ügyelünk. Utasainkat tájékoztató füzetekkel látjuk el, és felhívjuk figyelmüket a biztonsági öv használatára – mondta az ügyvezető, aki beszélt a sofőrökkel és az utasokkal is. – A baleset előtt húsz perccel tartottak szünetet, a sofőrök ekkor cseréltek. És bár csak rövid ideje vezetett, a sofőr valami miatt pár másodpercre lehunyhatta a szemét, elaludhatott, ez okozhatta a balesetet – tette hozzá.

– A sérültek és azok, akiknek anyagi káruk keletkezett, az Allianzhoz nyújthatják be igényüket, az irodának ugyanis náluk van biztosítása.

KM


Tizennégyen könnyebben, nyolcan súlyosan megsérültek, amikor árokba hajtott egy turistabusz kora reggel az M3-as autópályán. A busz az aszódi csomópont közelében szakította át a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. Mindenki ki tudott mászni az utasok közül, a mentők a sérülteket kórházba vitték.

Úgy tudjuk, a balesetet szenvedett csoport svájci körútra indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában