Helyi közélet

2017.07.10. 19:12

Egy könnycsepp kíséretében

Dankóbokor - „Dankóbokor, szeretlek!” Mintegy háromszázan érezték ezt július elsején, amikor részt vettek a Dankóbokoriak V. Találkozóján.

Dankóbokor - „Dankóbokor, szeretlek!” Mintegy háromszázan érezték ezt július elsején, amikor részt vettek a Dankóbokoriak V. Találkozóján. Hazatértek az elszármazottak, hogy a jelenlegi lakosokkal, meghívott vendégekkel együtt ünnepeljenek, emlékezzenek. „Ez a nap más, mint a többi…” – jutott eszébe sok résztvevőnek, hiszen rég nem látott távoli rokonok, volt szomszédok, barátok köszöntötték egymást, vagy épp mutatkoztak be újra egymásnak. Az évek múlása ugyan meglátszott az arcokon, de a szemek csillogása (egy-egy könnycsepp kíséretében) újra a régi volt. A találkozó három helyszínen zajlott. Nosztalgia focimeccsel kezdődött, amelyet a „Dankók” a „nem Dankók” ellen vívtak. Az emlékkeresztnél görögkatolikus szertartás szerint Szabó Tamás parókussal imádkoztunk az elhunyt dankóbokori lakosokért, külön megemlítve az elmúlt évben elhunytakat. Elültettünk egy emlékfát, amely immár 5. faként öleli körbe a kereszt környékét. Harmadik helyszínünk a Civil-tanya volt. Itt minden résztvevő család kapott egy emlékkapszulát „Szülőföldem: Dankóbokor” felirattal. A találkozóra készült „Dankóbokori Krónika” újabb érdekes írásokat, visszaemlékezéseket, fényképeket tartalmazott. A jó hangulathoz hozzájárult az Alvégesi Tánccsoport vidám műsora is. Vacsora után Tódik Gábor jóvoltából szinte mindenki táncra perdült.

- Kocsis Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában