2017.07.29. 17:09
Elképesztő, mit talált már ki megint a szabolcsi háziasszony, aki korábban ásványvizes palackban készítette a savanyúságot
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Boros Vali nem nyugszik! Hála égnek! A szabolcsi háziasszonyt ugyanis nem ejtették a fejére, a legötletesebb házi praktikákkal áll elő újra és újra.
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Boros Vali nem nyugszik! Hála égnek! A szabolcsi háziasszonyt ugyanis nem ejtették a fejére, a legötletesebb házi praktikákkal áll elő újra és újra.
Korábban ő indította útjára az őrületet, amikor bemutatta, hogyan lehet ásványvizes palackban savanyúságot készíteni. Aztán gondolt egy merészet, és úgy döntött, melegházakat fog készíteni a flakonokból a növényeknek.
Most pedig házi készítésű pörköltkockákkal állt elő, ami isteni ízt ad az ételeknek! Felejtsd el az "E" adalékkal dúsított bolti ízesítőket!
Hozzávalók:
1,5 kg paprika
12 db paradicsom
10 db hagyma
2 fej fokhagyma
3 evőkanál magyaros fűszerkeverék
3 evőkanál sertés zsír
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót rakd egy nagyméretű fazékba, pirítsd a zsíron, majd a menetközben kiengedett saját szafton párold és hagyd besűrűsödni.
2. Az egészet pürésítsd botmixerrel, majd töltsd jégkockatartóba és fagyaszd meg.
3. Szedd ki zacskóba a megfagyott kockákat és használd pörköltbe, gulyásba vagy bármilyen főtt ételbe.
Forrás: ripost.hu
[related-post post_id="3472285"]
[related-post post_id="3227011"]