Helyi közélet

2017.07.29. 17:09

Elképesztő, mit talált már ki megint a szabolcsi háziasszony, aki korábban ásványvizes palackban készítette a savanyúságot

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Boros Vali nem nyugszik! Hála égnek! A szabolcsi háziasszonyt ugyanis nem ejtették a fejére, a legötletesebb házi praktikákkal áll elő újra és újra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Boros Vali nem nyugszik! Hála égnek! A szabolcsi háziasszonyt ugyanis nem ejtették a fejére, a legötletesebb házi praktikákkal áll elő újra és újra.

Korábban ő indította útjára az őrületet, amikor bemutatta, hogyan lehet ásványvizes palackban savanyúságot készíteni. Aztán gondolt egy merészet, és úgy döntött, melegházakat fog készíteni a flakonokból a növényeknek.

Most pedig házi készítésű pörköltkockákkal állt elő, ami isteni ízt ad az ételeknek! Felejtsd el az "E" adalékkal dúsított bolti ízesítőket!

Hozzávalók:

1,5 kg paprika

12 db paradicsom

10 db hagyma

2 fej fokhagyma

3 evőkanál magyaros fűszerkeverék

3 evőkanál sertés zsír

só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót rakd egy nagyméretű fazékba, pirítsd a zsíron, majd a menetközben kiengedett saját szafton párold és hagyd besűrűsödni.

2. Az egészet pürésítsd botmixerrel, majd töltsd jégkockatartóba és fagyaszd meg.

3. Szedd ki zacskóba a megfagyott kockákat és használd pörköltbe, gulyásba vagy bármilyen főtt ételbe.

Forrás: ripost.hu


[related-post post_id="3472285"]

[related-post post_id="3227011"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában