Helyi közélet

2017.07.21. 16:29

Jegyzet: Cirkusz és kenyér

<em>Június vége óta tart a kánikula Japánban, ahol mostanság átlagosan 35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Ennek eredményeképpen a szigetországban idáig legalább hatan haltak meg és közel nyolcezren kerültek kórházba hőguta miatt.</em> Hoványi Péter írása.

Június vége óta tart a kánikula Japánban, ahol mostanság átlagosan 35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Ennek eredményeképpen a szigetországban idáig legalább hatan haltak meg és közel nyolcezren kerültek kórházba hőguta miatt. Hoványi Péter írása.

A magyar hőhullám nem vetekszik a japánnal, mégsem túlzás kijelenteni: azok jártak a legjobban, akik ezekben a napokban töltik a szabadságukat – lehetőleg víz mellett. Azok a sportolók is elégedettek lehetnek a pályaválasztásukkal, akik munka gyanánt a vizes vébé habjai között tempóznak, labdáznak. Értük tehát nem aggódom különösebben; annál többet gondolok azokra, akik a kenyerünkért dolgoznak a földeken, távol minden árnyéktól.

Szívmelengető gesztusról olvastam a minap a Kelet-­Magyarország egyik több évtizeddel ezelőtti számában: az egyik megyénkbeli termelőszövetkezet fagylaltos triciklije ingajáratban hordja a hűsítőt a határba. A riport megjelenése óta megváltozott a gépi aratás aránya, sőt, már a légkondicionált kombájnok, traktorok sem mennek ritkaságszámba, mégis indítványozom: járjon az ingyenfagyi az aratóknak – a kelyhek ára aprópénz lenne a cirkusz költségvetéséhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában