Helyi közélet

2017.07.14. 11:32

Jobbik-sajtótájékoztató: „Tömbösült” problémák: mikor kártalanítják végre a lakókat?

Nyíregyháza - Mikor kártalanítják végre a lakókat? címmel tartott sajtótájékoztatót Lengyel Máté, a Jobbik választókerületi elnöke.

Nyíregyháza - Mikor kártalanítják végre a lakókat? címmel tartott sajtótájékoztatót Lengyel Máté, a Jobbik választókerületi elnöke.

Emlékeztetett: 2013-ban, a Tömbkórház Projekt 2., 3. és 4. ütemében a környékbeli lakók jelezték a közös képviseletüket ellátó Lakszövnek, hogy kérje meg a kórház, illetve a projekt illetékeseit, készítsenek állapotfelmérést a szomszédos épületekben és lakásokban. A dokumentációk elkészültek. 2015-ben az akkori vezérigazgató és Kun József projektvezető megnyugtatta a lakókat: külön biztosítást kötöttek az építkezéssel összefüggő károk (megrepedt falak, lehulló csempék) fedezetére. A beruházás véget ért, de a beígért utólagos állapotfelvételi bejárás elmaradt. A lakók hiába végeztették el független kárszakértővel, önköltségükön az állapotfelmérést, s nyújtottak be helyreállítási költségkalkulációt, az ÁEEK ezeket nem fogadta el. Lakásonként százezrekben mérhetőek a kifizetetlen károk. A menesztett Kun József helyére került Komán Attila dr. Adorján Gusztáv vezérigazgatóra „mutogat”, akitől eddig csak ígéreteket kaptak a károsultak – tájékoztatott Lengyel Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában