Helyi közélet

2017.07.13. 13:09

Korongok röpködnek a vadak helyett a lőtéren

Nyírpazony, Kabalás - Az idén is megrendezi július 15-én Milotay Gábor emlékére a kabalási lőtéren a korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség, valamint a Nyíregyházi Polgári Lövészegyesület.

Nyírpazony, Kabalás - Az idén is megrendezi július 15-én Milotay Gábor emlékére a kabalási lőtéren a korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség, valamint a Nyíregyházi Polgári Lövészegyesület. Mint Fazekas Gergely, a vadászkamara megyei titkára lapunknak elmondta, fontos a vadászok számára, hogy magabiztosan kezeljék a lőfegyvert, de ugyanakkor azt is meg kell tanulniuk, hogy mikor ne használják. A gyakorlásra legjobb a korongvadászverseny, mert az imitálja a leghűebben a vadászat változatos környezetét. Több irányból érkeznek a korongok, azokat nem lehet csak úgy rutinból levadászni, nagy figyelemre, jó összpontosításra és gyors reflexre van szükség.

Mindazok részt vehetnek a versenyen, akik saját jogon sörétes fegyverrel rendelkeznek, a nevezési díj 50 korong vadászatára ad lehetőséget. A legjobb öt versenyző a döntőben is lőhet. A verseny szombaton 8.30 órakor kezdődik, nevezni előtte fél órával lehet a helyszínen egyéni és csapat kategóriákban. Edzési lehetőség is lesz: az indulók július 14-én 13 órától 16 óráig gyakorolhatnak a helyszínen ingyen. A családtagok sem fognak unatkozni, a Tentshooting cég légfegyveres lövészetre várja őket.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában