Helyi közélet

2017.07.17. 13:53

Megkérdeztünk külföldi fiatalokat: Hazatérve mire emlékeznek majd a megyénkről?

Nyíregyháza - Nyáron gyakran találkozni külföldi fiatalokkal, akik több tartalmas napot töltenek el Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Nyíregyháza - Nyáron gyakran találkozni külföldi fiatalokkal, akik több tartalmas napot töltenek el Szabolcs-Szatmár-Beregben. Az angol Charlotte Dennis Salisbury-ből érkezett, és leginkább a vizes élmény fogta meg: – Nekem könnyű kiejteni azt, hogy: Rakamaz. Nagyon jó volt motorcsónakozni a Tiszán – árulta el.

Dipesh Bhimani a világ egyik legnépesebb városából, Mumbaiból jött: – Szeretek táncolni, ezért érdekes volt megismerni a helyi kultúrát.

A francia Clement Domart körében nagy tisztelet övezi a finom nedűket: – Van viszonyítási alapom, ezért különleges volt megízlelni a magyar borokat, mint például a tokajit.

Lucie Henry fogékony a helyi specialitások iránt: – A Sóstói Múzeumfalu igazán tetszetős, hiszen sikerült megőrizni a múlt értékeit – állapította meg a belga hölgy.

A Spoletóban élő Francesca Belzoino olasz temperamentummal ismerkedett a megyével: – Közel áll hozzám az úszás és a különböző vízi program, ezért ez marad meg bennem. Tetszett a Nyíregyházi Állatpark is!

Batu Özmetelert Nyírbátorban magával sodorta a történelem: – Tanulságos volt látni a kenyérmezei ütközetről szóló összeállítást, ahol honfitársaim elődjei is felbukkantak – említette az isztambuli egyetemista.

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában