Helyi közélet

2017.07.12. 15:15

Muzeális élménnyel olcsóbb a csobbanás Nyíregyházán

Nyíregyháza - Együttműködési megállapodást kötött az Aquarius Élményfürdő és a Jósa András Múzeum.

Nyíregyháza - Együttműködési megállapodást kötött az Aquarius Élményfürdő és a Jósa András Múzeum.

Kölcsönös kedvezményt ér a nyíregyházi múzeumba és az élményfürdőbe váltott jegy: tíz százalékkal olcsóbban juthat bilétához az, aki felkeresi előbb az egyik helyet, majd öt napon belül a másikba is betér. Nem sokáig habozott dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója, megkereste az Aquarius Élményfürdő vezetését, ahol nyitott kapukat döngetett.

– Turisztikai szolgáltatók vagyunk, ezért aztán minden olyan lehetőséget örömmel veszünk, mellyel több látogatót fogadhatunk. Nyilván nehezebb feladat a múzeum patinás falai közé vonzani a vendégeket ahhoz képest, mint hogy valaki nálunk a 32 fokos nyári medencében ellazuljon. Ez az akció nem a nyárra vonatkozik, hanem ettől kezdve folyamatos – nyomatékosította dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Miközben a második emeleti díszteremben kézfogással erősítették meg az együttműködést, a szomszédos termekben hátizsákos diákcsoport tagjai ismerkedtek az intézmény értékeivel. A házigazda elégedetten nyugtázta, hogy sikerült tető alá hozniuk a megállapodást:

– Nekünk nagy megtiszteltetés, ha a fürdővendégek felkeresnek bennünket. Amennyiben pedig először bennünket keresnek fel, hasonlóképpen jól járnak. A kedvezménnyel és az élménnyel egyaránt. Előzőleg a Nyíregyházi Állatparkkal is sikerült egymásra találnunk, fokról fokra haladunk előre. Bízom benne, hogy egyre több lesz a látogatónk, ugyanis egy nyitott múzeumot szeretnék igazgatni – fogalmazott dr. Rémiás Tibor.

Elhangzott, hogy nem csak a Jósa András Múzeumban használható fel a tíz százalékos engedmény, hanem a Kállay-gyűjteménynél is, a Sóstói Múzeumfalura viszont nem vonatkozik.

Dr. Ulrich Attila otthonosan mozgott a muzeális miliőben:

– A fürdőkultúra a rómaiak korától része a mindennapoknak, beépült a köztudatba. Az elmúlt években látványosan fejlődött az Aquarius Élményfürdő, Nyíregyháza egyik büszkeségévé vált. Örülök az összefogásnak, ezzel nem csak mindkét fél nyer, hanem a hozzájuk érkezők is – fűzte hozzá a megyeszékhely alpolgármestere.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában