Helyi közélet

2017.07.03. 17:54

Színjátszó körös diákok elismerése a záhonyi tanévzárón

Záhony - A határvárosi középiskola tanévzáró ünnepségen külön is jutalmazták a két éve alakult és már számos sikert magáénak tudó színjátszó kör legkiválóbb tagjait.

Záhony - A határvárosi középiskola tanévzáró ünnepségen külön is jutalmazták a két éve alakult és már számos sikert magáénak tudó színjátszó kör legkiválóbb tagjait.

A művészeti csoport tagjai ősszel az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Záhonyban rendezett megyei ünnepségen nagy sikerrel adták elő az Almásiné Forgács Éva szakkörvezető nevelőtanár által szerkesztett és betanított műsorukat. Az előadáshoz levélben gratulált a megyei közgyűlés elnöke, a diákok pedig meghívást kaptak a Nemzeti Összetartozás Napjának nyíregyházi ünnepi programjában való szereplésre.

A többhetes záhonyi próbafolyamat után június elején a megyeháza előtti téren mutathatták be látványos és kifejező Együtt dobban a szív című műsorukat a megyebeli és kárpátaljai településekről származó fiatalok. A két megyei szintű rendezvény mellett a színjátszó kör tagjai a kollégiumban a karácsonyi műsorukkal a diáktársaikat, míg a nőnap jegyében bemutatott színes és hangulatos prózai, zenés, táncos összeállításukkal két alkalommal is a záhonyi művelődési ház közönségét hódították meg. Mindemellett a legtapasztaltabb tagok további intézményi és külső rendezvényeken nyújtottak ízelítőt a tehetségükből. A színjátszó diákoknak és vezetőjüknek a tanév során a Harmónia Művészeti Iskola nyújtott szakmai támogatást, melynek vezetői szintén nagyra értékelték a diákok és vezetőjük teljesítményét.

A tanévzárón Antal András (Ilk), Balog Annamária (Nagydobrony), Bálint Péter Levente (Tiszabezdéd), Bökönyi Richárd (Demecser), Csákány Martin (Csongor, Kárpátalja), Dajka Dalma (Petneháza), Kiss Marianna (Budapest) és Kiss Olívia Tímea (Szernye, Kárpátalja) vehette át a diákkörvezető Almásiné Forgács Éva drámapedagógus és Bodnár Attila Sándor tagintézmény-vezető könyvjutalmait.

- Hudák Márk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában