Helyi közélet

2017.08.11. 15:37

Bárki véleményezheti a kézikönyvet

Nyíregyháza - Néhány éven belül búcsút mondhatunk a megyeszékhelyen uralkodó reklámerdőnek.

Nyíregyháza - Néhány éven belül búcsút mondhatunk a megyeszékhelyen uralkodó reklámerdőnek.

Nyíregyháza önkormányzata jogszabályi kötelezettségének eleget téve a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározottak alapján elkészítette a város Településképi Arculati Kézikönyvét (TAK) és új településképi rendeletét.

Az önkormányzat – a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében – szerdán a városháza Krúdy-termében lakossági fórumot tartott, amelyen a város főépítésze ismertette munkájuk eredményét, illetve válaszolt az érdeklődők felvetéseire.

Minden nyíregyházinak

– Minden nyíregyházinak készítjük a kézikönyvet, az a cél, hogy esztétikusabbá, emberibbé, hangulatosabbá tudjuk alakítani a környezetünket – fogalmazott Veres István.

– Tizenkét területre osztottuk be a várost; kollégáim több ezer fényképet készítettek és válogattak át, így területenként a jó példák ösztönző erejével mutathatjuk meg az építtetőknek, tervezőknek, hogyan járjanak el a környezetet kialakításánál – magyarázta a főépítész, majd hozzátette: aki nem tudott részt venni a lakossági fórumon, a város holnapján megnézheti a kézikönyvet és a rendeletet, s augusztus 17-éig még eljuttathatja véleményét, észrevételeit, javaslatait – ők pedig mindegyiket kiértékelik.

KM-HP


Tudnivalók

A településkép védelméről szóló törvény célja, hogy a közösségek hatékonyan óvják meg környezeti kultúrájukat és fejlesszék azt. A TAK a lakosság bevonásával készül, feltárja és bemutatja a településen belül elkülönülő egyes részek értékeit, jellemzőit, javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására, s megalapozza a településképi rendeletet, amelynek lényege, hogy a védelem összes eleme egy önkormányzati rendeletbe kerül.

A véleményezés módja: írásban, a varoshaza.nyiregyhaza.hu honlapról letölthető, illetve a főépítészi osztályon átvehető adatlap kitöltésével. A kitöltött adatlapot a polgármesteri hivatal főépítészi osztályának címére (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.) vagy a [email protected]-ra lehet eljuttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában