Helyi közélet

2017.08.18. 17:06

Eissmann: megbízhatóság és stabilitás

Nyíregyháza - Nem tegnap volt, mikor „megvetette a lábát” az autóipar számára kezelőelemeket, automata és manuális váltógombokat, kézifékmarkolatokat, illetve kézifék- és váltómandzsettákat gyártó Eissmann-csoport a megyeszékhelyen.

Nyíregyháza - Nem tegnap volt, mikor „megvetette a lábát” az autóipar számára kezelőelemeket, automata és manuális váltógombokat, kézifékmarkolatokat, illetve kézifék- és váltómandzsettákat gyártó Eissmann-csoport a megyeszékhelyen. A Nyíregyházán 1997 óta működő, 850 főt foglalkoztató német családi vállalkozás pénteken ünnepelte alapításának huszadik évfordulóját. – A nyíregyházi a legmegbízhatóbb és legstabilabb leányvállalata az Eismann-nak – fogalmazott videóüzenetében Norman Willich, a anyavállalat pénzügyi igazgatója.

Húsz éves az Eissmann

A nyíregyházi üzem a német Eissmann-csoport első külföldi leányvállalataként nyitotta meg kapuját 1997-ben.

A cég nyíregyházi telephelyén megrendezett születésnapi ünnepségen dr. Klaus Elmer és Norman Willich, az anyacég vezetőségének tagjai videóüzenetben köszöntötték a megjelenteket. Mindketten kiemelték: remélik, hogy az eddig gyümölcsöző munka még nagyon sokáig folytatódni fog.

A legstabilabb leányvállalat

– A nyíregyházi a legmegbízhatóbb és legstabilabb leányvállalata az Eismann-nak – fogalmazott Norman Willich pénzügyi igazgató. A születésnapi ünnepségen jelen volt a megyeszékhely polgármestere, dr. Kovács Ferenc is, aki cég és a város hatékony együttműködéséről is beszélt.

– Úgy tűnik, az Eissmann jól érzi magát Nyíregyházán, ezt bizonyítják a különböző szakmai díjak és a folyamatos fejlesztések. A cég fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, gondolok itt a sport, a kultúra és a helyi szakképzés támogatására – mondta a városvezető. A nyíregyházi polgármester, utalva egy elmaradt protokolláris koccintásra, dr. Klaus Elmernek címezve megjegyezte: „ami késik, nem múlik”

Már-már kordokumentum

Az Eissmann elmút 20 évét összefoglaló, már-már kordokumentumnak tekinthető videóbejátszás előtt Böszörményi Attila ügyvezető kifejtette: a két évtized történelmi léptékben talán nem akkora dolog, egy ember életében viszont az.

– Egy technológia átvehető, lemásolható, viszont a nálunk dolgozó emberek lojalitása és munkakedve nem – mondott köszönetet dolgozóinak, majd a cégvezetésnek Böszörményi Attila.

A jubileumi ünnepségen (melyen személyesen volt jelen Claudia Eissmann, a felügyelőbizottság elnöke, valamint Silke Eissmann, a felügyelőbizottság elnökhelyettese) külön köszöntötték azokat a munkavállalókat, akik az 1997-es alapítás óta is a cégnél dolgoznak.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában