Helyi közélet

2017.08.23. 12:07

Fidelitas-sajtótájékoztató: Visszafizetik a nyelvvizsga díját

Nyíregyháza – A kormány tavasszal azt ígérte, hogy megpróbálja a fiatalok számára az első nyelvvizsgát ingyenessé tenni. Mostanra ez megvalósult: 2018-tól az első sikeres közép- vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga díját minden 35 év alatti fiatalnak utólag visszafizetik – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Petneházy Dávid.

Nyíregyháza – A kormány tavasszal azt ígérte, hogy megpróbálja a fiatalok számára az első nyelvvizsgát ingyenessé tenni. Mostanra ez megvalósult: 2018-tól az első sikeres közép- vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga díját minden 35 év alatti fiatalnak utólag visszafizetik – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Petneházy Dávid. A Fidelitas megyei szervezetének elnöke hozzátette: ha eltérő időben teljesíti a szóbeli és írásbeli részt a vizsgázó, akkor a második modul díját térítik meg. Minderre hárommilliárd forintot különített el a kormány.

– Ez úgy működik majd, hogy aki sikeres nyelvvizsgát tesz, elmegy az Új Nemzedék Központba – mely Nyíregyházán a Keskeny utcán található – és bejelenti az igényét a vizsgadíj visszatérítésére.

Petneházy Dávid arról is szólt, hogy a megyei szervezet megtartotta a kétévente kötelező tisztújító közgyűlését.

– A csoportok létszáma az elmúlt két évben megduplázódott, ezzel a szabolcs-szatmár-beregi Fidelitas a legnagyobb megyei szervezetté nőtt az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában