Helyi közélet

2017.08.15. 10:22

Harmadik helyet ért az encsencsiek virtusa

Balatonszárszó, Encsencs - Balatonszárszón rendezték meg a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjét.

Balatonszárszó, Encsencs - Balatonszárszón rendezték meg a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjét.

A somogyi település neve óhatatlanul is egybefonódott a költő József Attila halálával. Az encsencsieknek viszont azonnal a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője jut az eszükbe, amelyet a balatonszárszói strandon rendeztek meg. A programot a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége koordinálta a helyi polgármesteri hivatallal karöltve, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub aktív közreműködésével.

– A különleges vetélkedőn otthonosan mozognak a településünket képviselők, ugyanis immár tizenharmadszor vett részt községünk erős és vidám társulata – közölte Nagy László, Encsencs jegyzője. Hozzátette: – A rendezvényt azzal a céllal keltették életre, hogy a vidék - közöttük a határon túliak is - amatőr sportolói összemérjék erejüket, gyorsaságukat, ügyességüket, és hogy megszerettessék a mozgás, a csapatban gondolkodás, a siker örömét a különböző korosztályokkal. Ez évtől kiemelten ügyelnek arra, hogy a fiatalokat a katonai és rendvédelmi pálya felé irányítsa, illetve hogy a sport eszközeivel erősítse a magyarság összetartozását, a honvédelem szükségességét.

Fotó: Kusiak Grazyna

Az encsencsiek tizennégy fős delegációja ezúttal is nagy lelkesedéssel készült a virtusvetélkedőre. Összesen tizenhat versenyszámban mérték össze az erejüket a Kárpát-medence különböző tájairól érkező együttesekkel. A versenyszámok között volt rönkforgatás, gumiköpeny hajítás, saroglyatartás, sítalpváltó, csúszókorong dobás, súly- és petrencés rúd tartás, lövészet, kerékpáros akadályverseny, kézigránát dobás, zsákcipelő váltóverseny és traktorhúzás is.

Fotó: Kusiak Grazyna

– Jóleső érzéssel töltötte el a csapatot, amikor kihirdették, hogy összetettben Encsencs lett a harmadik helyezett.

A helyezésért járó serleg mellé elnyertük a belügyminiszter különdíját is. S ha ott voltunk, az alkalmat kihasználva megnéztük József Attila emlékmúzeumát, és természetesen hűsítettük magunkat

a Balaton habjai között is. A testet és lelket egyaránt próbára tevő rendezvény remekül összekovácsolta az encsencsieket, akik közül már most mindenki várja

a következő kihívásokat – árulta el Nagy László.


XXIV. Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője, Balatonszárszó

A rendezvény fővédnökei:

dr. Pintér Sándor belügyminiszter,

dr. Simicskó István honvédelmi miniszter,

dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára.

A rendezvény védnökei:

dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub elnöke,

Kun Szabó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában