Helyi közélet

2017.08.29. 20:41

Kaphatok-e nyugdíjasként személyi kölcsönt?

A válasz röviden: igen. Cikkünkből kiderül, hogy pontosan milyen feltételekre, és milyen hosszú átfutási időre számíthat.

A válasz röviden: igen. Cikkünkből kiderül, hogy pontosan milyen feltételekre, és milyen hosszú átfutási időre számíthat.

Átmeneti pénzszűke nyugdíjas korban is bekopogtathat. Egy váratlan, nagyobb összegű orvosi kezelés, az unokák esküvője, vagy a korosodó ház sürgető felújítása 65 év felett is éppúgy fejfájást okoz, mint középkorúként.

Aztán van, amikor nem a szükség miatt fordulnánk személyi kölcsönhöz, inkább beteljesületlen vágyainkat váltanánk végre valóra. Nincs abban semmi meglepő, ha a dolgos évek után úgy gondolja, jó lenne egyszer eljutni a tengerhez, vagy akár a tengerentúlra, de spórolt pénzét inkább a gyerekek boldogulására szánná.

Az Oney szabad felhasználású kölcsöne - elnevezéséhez híven - bármilyen élethelyzetre megoldást nyújthat. Emellett 100% rugalmasan testre szabható, aminek keretében szinte tetszőleges összeget felvehet, rendkívül tág futamidő választék mellett.

Ha aggályai lennének a “kései hitelfelvétel” miatt

60 év felett a biztonság, a kiszámíthatóság talán még fontosabb, mint fiatal fejjel. Emiatt összeszedtük, milyen eszközök állnak rendelkezésre a személyi kölcsön minél biztonságosabb törlesztéséhez.

0. lépésként használja az oney.hu személyi kölcsön kalkulátorát, mellyel könnyedén rátalálhat a lehetőségeinek és igényeinek egyaránt megfelelő hitelre. Szánja rá idejét, meglátja, megtérül!

1)   Válasszon forint alapú hitelt

Az Oney személyi kölcsönök forint alapúak, így az árfolyamkockázattól sem kell tartania. Ennek köszönhetően a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel számolhat.

2) Kössön hitelfedezeti biztosítást

Érzékeny terület, de mindenképp érinteni kell, hiszen egyes esetekben a nyugdíjasokat épp az örökösök lehetséges anyagi terhei tartják vissza a személyi kölcsön felvételétől. Többek között ennek elkerülésére szolgál a hitelfedezeti biztosítás, mely opcionális szolgáltatásként 65 éves korig vehető igénybe.

A biztosítás az öregségi nyugdíjas ügyfelek esetén a havi törlesztő minimális százalékát teszi ki, melynek fejében az Oney halál esetén a tőketartozás 100%-át elengedi. Az örökösök számára pedig az azon felüli tartozás 50%-a kerül kifizetésre.

3) Vonjon be adóstársat a törlesztéshez

Az Oney viszonylag kevés feltétellel adja személyi kölcsönét (például nincs felső korhatár). Ennek további előnye, hogy kezes sem szükséges az ügylethez. Van azonban egy jelentős biztonság háló, mellyel érdemes élni: ez pedig az adóstárs bevonása.

Milyen dokumentumokra lesz szükségem?

A nyugdíjas igazolvány, valamint az utolsó havi nyugdíjszelvény mellett a hitelfelvételhez a következő igazolásokat kell személyesen vagy postán benyújtani:

  • Személyigazolvány (régi vagy új típusú), lakcímkártya vagy új típusú jogosítvány
  • Érvényes adókártya
  • Annak a folyószámlának az utolsó havi kivonata, melyen a nyugdíj átutalás azonosítható módon szerepel (külön Oney számlanyitásra nincs szükség!)
  • 2 hónapnál nem régebbi közüzemi számla
  • Ha a személyi kölcsön felvétele mellett dönt, a felvételhez gyakorlatilag ki sem kell mozdulnia otthonról (a postai látogatást kivéve). Online vagy telefonon is kérheti ugyanis a hitelbírálatot, és a pozitív elbírálást követően az aláírt szerződést valamint a fent felsorolt dokumentumomat postán is feladhatja. Az átfutási idő jellemzően 2-3 munkanap.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában