Helyi közélet

2017.08.15. 13:41

Magasra tette a mércét a szibériai tánccsoport

Nyíregyháza - Már hétfőn este megcsodálhatták a Kossuth téren a tajvaniak bemutatóját az érdeklődők, szerdától pedig elkezdődik a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál hivatalos programja.

Nyíregyháza - Már hétfőn este megcsodálhatták a Kossuth téren a tajvaniak bemutatóját az érdeklődők, szerdától pedig elkezdődik a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál hivatalos programja.

Este fél nyolctól fesztiválnyitó gálaműsor kezdődik a városháza előtt, majd 21 órától a Cimbaliband ad koncertet.

– Arra buzdítok mindenkit, hogy jöjjenek minél többen, mert nem sűrűn láthatunk portugál, orosz vagy éppen tajvani néptáncosokat Nyíregyházán – jegyezte meg kedvcsináló gyanánt dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A főtéren sokan elférnek, a belépőjegyes előadások viszont csak korlátozott számban. Ezért a szervezők azt javasolják, hogy időben keljenek útra azok a nézők is, akik nem elővételben vásárolták meg a jegyeiket.

– Csütörtökön este nyolctól a szabadtéri színpadon a Világok táncát Ázsia és Európa kiváló táncosai mutatják be. Köztük például a novoszibirszkiek is, akik látványosan, magasra ugorva adják elő szibériai, stilizált produkciójukat, amely balettes alapokra épül – fogalmazott Demarcsek György fesztiváligazgató. Pénteken 18 órától a Váci Mihály Kulturális Központba várják az Határtalanul elnevezésű műsorra kíváncsiakat – az élmény is határtalannak ígérkezik. Augusztus 20-án 17 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Kossuth téren, ahol a fesztiválzáró gálaműsort követően tűzijátékban lehet gyönyörködni. Minden együttessel érkeznek zenészek, akik közösen húzzák el a fesztivál himnuszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában