Helyi közélet

2017.08.09. 16:08

Néptánc minden mennyiségben Nyíregyházán

Nyíregyháza - Nyolcadik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivált.

Nyíregyháza - Nyolcadik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivált. A részletekről a Nyírség Táncegyüttes vezetője, Demarcsek György kedden elmondta: hazánkat a Nyírség Táncegyüttes, a Szabolcs Néptáncegyüttes, az Igrice Néptáncegyüttes és a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Figurás Táncegyüttese képviseli az eseményen. – A fesztivál célja, hogy minél ismertebbé tegyük a népművészeti műhelyeinket, és hogy bemutatkozási lehetőséget kapjanak az utánpótlását jelentő fiatalok – emelte ki Demarcsek György.

Táncház és ételkóstolás

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere hozzátette: a megyeszékhelyen komoly hagyománya van a néptáncnak, a Szabolcs Néptáncegyüttes nemrégiben ünnepelte fennállásának hatvanadik, a Nyírség Táncegyüttes pedig a negyvenedik évfordulóját.

Ugyan Attila fesztiváltitkár elmondta: a programsorozat augusztus 16-án fél nyolckor pazar gálaműsorral kezdődik a Kossuth téren. A fesztivál másnap délután nemzeti nappal folytatódik, amelyen a meghívott együttesek bemutatókat, táncházakat és ételkóstolókat tartanak. Este nyolckor kezdődik a Világok tánca nemzetközi néptáncgála a szabadtéri színpadon, másnap pedig a Határok nélkül című néptáncgálát láthatja a közönség a Váci Mihály Kulturális Központban. A programok augusztus 20-án ünnepi műsorral, koncerttel és gálával érnek véget.

KM-TG


8. Nyírség Nemzetközi táncfesztivál

Augusztus 16., szerda

19.30: Fesztiválnyitó gála, majd Cimbaliband-koncert, Kossuth tér

Augusztus 17., csütörtök

14.30: Nemzeti nap (Kossuth tér), majd 20 órakor Világok tánca (szabadtéri színpad)

Augusztus 18., péntek

18 óra: Határtalanul: népek, táncok, kultúrák, Váci Mihály Kulturális Központ

Augusztus 20., vasárnap

17 óra: Ünnepi műsor nemzetek aratási szokásaival

19 óra: Világok zenéje – koncert

20 óra: Nyíregyháza visszavár – fesztiválzáró gála, majd tűzijáték (Kossuth tér)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában