Helyi közélet

2017.08.23. 18:49

RIA-sajtótájékoztató: "Olyan hangulat alakult ki a baleset után, ami hasonlított az olaszliszkaira"

Ópályi - Ópályiban tartott szerdán sajtótájékoztatót A Rend és Igazságosság Pártja (RIA). - Egy sajnálatos esemény indokolta a helyszínválasztást – mondta Orosz Mihály Zoltán, s felidézte: nemrég egy autó elütött egy útra kiszaladó gyereket a községben.

Ópályi - Ópályiban tartott szerdán sajtótájékoztatót A Rend és Igazságosság Pártja (RIA). - Egy sajnálatos esemény indokolta a helyszínválasztást – mondta Orosz Mihály Zoltán, s felidézte: nemrég egy autó elütött egy útra kiszaladó gyereket a községben. - Olyan hangulat alakult ki a baleset után, ami hasonlított az olaszliszkaira. Ez is jelzi cigány-magyar együttélés problémáit és azt, hogy nem hatékonyan költik el az integrációra szánt összegeket. Nem lehet a problémákat faji alapon kezelni. Akárcsak a romák, a magyarok, rendőrök, ügyvédek, bankárok stb. körében is van egy romboló réteg, akikre a törvény erejével, a hatóságok összehangolt munkájával kell lesújtani, míg a közösségek építő tagjait segíteni kell, fejleszteni az öngondoskodási képességüket, és bevonni őket a problémamegoldásba, így lesznek hasznos tagjai a társadalomnak. A RIA ezt tűzte ki céljául - tette hozzá a párt elnöke. Máté Sándor, a helyi roma önkormányzat elnöke egyetértett Orosz Mihály Zoltánnal abban, hogy a problémák megoldásába be kell vonni az érintetteket, azonban szerinte a gázolás után nem volt lincshangulat.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában