Helyi közélet

2017.08.29. 12:45

Több díjat is nyertek a közmédia tudósítói a Kulturális Filmek Fesztiválján

Budapest - Több díjat is nyertek a közmédia tudósítói a III. Kulturális Filmek Fesztiválján Szatmárcsekén - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Budapest - Több díjat is nyertek a közmédia tudósítói a III. Kulturális Filmek Fesztiválján Szatmárcsekén - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

A 48 versenyfilm közül a legjobbnak járó 800 ezer forintot a közmédia székelyudvarhelyi tudósítói, Magyari Tekla és Simó Csaba kapták A karnagy című filmjükért. A második helyezett a Fényképet a medvéről című videó lett, amely Zsigmond Attila és Dezső Mátyás, a közmédia gyergyószentmiklósi tudósítóinak a munkája. A harmadik helyen Székely Blanka, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kolozsvári tudósítója végzett Széki holland című videójával.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat különdíját a Magyarnak maradni című film alkotói kapták, a beregszászi Baláczky Vlagyimir és Baláczky Dominik.

Szatmárcseke önkormányzata különdíját A Likaskő című film érdemelte ki, alkotói a közmédia tudósítói Székelyudvarhelyről, Szabó Attila és Bálint Károly.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával létrejött 300 ezer forintos közönségdíjat a Csíksomlyó kincse című film vitte haza Csíkszeredába, alkotói a közmédia csíki tudósítói, Csúcs Mária és Csúcs Péter.

Az augusztus 24. és 27. között zajlott fesztivál versenyfilmjei közül a közönség értékelése alapján a legjobb harmincat személyesen értékelte a helyszínen, Szatmárcsekén a zsűri elnöke, Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező és a Balázs Béla-díjas filmrendező, Vitézy László. A zsűri harmadik tagja Dárday István Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező írásban küldte el pontszámait és a filmek érékelését.

A rendezvényt a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap, a szakmai program megvalósulását a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

A fesztivál keretében meghirdetett filmes verseny célja, hogy a Kárpát-medencében segítsen megérteni a helyi magyar kultúra, a hagyományok, a táji értékek szerepét. A versenyfilmeket Magyarországon, illetve a Kárpát-medence magyarok lakta területein kellett forgatni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában