Helyi közélet

2017.09.06. 11:21

"A két játszótérre nem merem levinni az unokáimat"

Nyíregyháza - Indulatoktól sem mentes levélben fordult szerkesztőségünkhöz egy hűséges előfizetőnk.

Nyíregyháza - Indulatoktól sem mentes levélben fordult szerkesztőségünkhöz egy hűséges előfizetőnk.

„A NyírVV munkatársai kizárólag a belvárost gondozzák. Az Északi alközpont elhanyagolt, szemetes, gyom – többek között parlagfű – borítja. A két játszótérre nem merem levinni az unokáimat, hajléktalanok ürüléke, szemét, kiszáradt, veszélyes fák, a ‚60-as évek padjai jellemzik a területet. Tíz éve kezdtem el kertészkedni mintegy 150 négyzetméter közterületen, mert nem bírtam nézni a pusztulást a felszámolt játszótér helyén. A NyírVV munkatársai elpusztítják az általam gondozott virágokat. A lámpaoszlopra felfutó hajnalkát lekaszálták, a vadrózsáimat ledózerolták, láncfűrésszel egyenesre vágták, azóta elsárgultak és lehullottak a leveleik, pedig a növények senkit nem zavartak; mindig ügyelek arra, hogy a járókelőket ne érjék el a hajtásaik” – írta többek között olvasónk. Felvetéseire a NyírVV közterület-fenntartási irodavezetője reagált.

– Munkatársaink a tisztelt olvasó bejelentését a helyszínen megvizsgálták, és azt tapasztalták, hogy a terület gondozott, a fű le van nyírva, a cserjék ápoltak. Sajnos a hőség a fű kiszáradását okozta, de a gyepfelület az időjárás hűvösebbé válásával regenerálódni fog. Külső, szakszerűtlen beavatkozás nyomait nem találtuk. A lámpaoszlopra növényzet felfuttatása nem javasolt, ugyanakkor nem munkatársaink távolították el a futónövényt. A köztéri padok valóban régiek, de használható állapotúak, a rongálásokat javítani fogjuk, és a következő évek bútorcsereprogramjában ez a lakótelep is szerepel. A területen társaságunk is sajnálattal tapasztalja, hogy gyakran eldobálják a szemetet, amelyet folyamatosan összeszedünk, és ottjártunkkor szemetet nem találtunk – fogalmazott válaszában Keczkó János.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában