Helyi közélet

2017.09.18. 17:38

A megyei nyugdíjas szövetség nem tudja felvállalni egy szövetkezet kialakítását

Nyíregyháza - Amikor a nyugdíjasok foglalkoztatása szóba kerül, sokak számára a természetes az lenne, ha a megyei nyugdíjas szövetség is létrehozna egy szövetkezetet a tagjainak, azonban erről nincs szó.

Nyíregyháza - Amikor a nyugdíjasok foglalkoztatása szóba kerül, sokak számára a természetes az lenne, ha a megyei nyugdíjas szövetség is létrehozna egy szövetkezetet a tagjainak, azonban erről nincs szó.

– Bár többen is felvetették nekünk, azonban a megyei szövetség nem hoz létre szövetkezetet – mondta el érdeklődésünkre Román Demeterné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége elnöke. – Sok munkát igényel egy ilyen szövetkezet működtetése és fenntartása. Mivel jogi és humánpolitikai szakemberek is kellenek hozzá, a megyei szövetség nem tudja felvállalni egy szövetkezet kialakítását. Természetesen segítünk a tagjainknak, együttműködési megállapodást kötünk az Újra Munka Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezettel, amely már több munkáltatóval is tárgyalásban van.

Szendrői Jenő, az Újra Munka Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet igazgató elnöke a következőket mondta el érdeklődésünkre: – Folyamatosan jelentkeznek a nyugdíjasok szövetkezetünk Nyírfa utcai ügyfélszolgálati irodájában (Nyírfa utca–Nyár utca sarkán lévő épület). Saját honlapunk is van, és információ kérhető telefonon is: 06-30/317-0247. Reményeim szerint az első kiközvetített nyugdíjasok szeptember végén már munkába állhatnak, most egyeztetjük a szerződéseket. Labormunkát végeznek majd. Őrző-védő szolgálat is keres nyugdíjasokat, mi pedig annak keressük a lehetőségét, hogyan lehetne pedagógusokat foglalkoztatni. A kereskedelemben is sok nyugdíjas tud majd dolgozni.

Még egy éve sincs…

A Nyíregyházán élő Mandzák Jánosné tavaly novemberben ment nyugdíjba a 40 évnyi munkaviszony lehetőségét kihasználva, pénteken azonban az Újra Munka Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet irodájában találkoztunk vele.

– A tavasz és a nyár gyorsan eltelt, azonban az ősz közeledtével érzek egy űrt, mindamellett, hogy aranyos családom van. Arra gondoltam, jó lenne valamit dolgozni, s persze az anyagi vonzata sem utolsó szempont. Kereskedelmi végzettségem van, de az utolsó harminc évben köztisztviselőként dolgoztam. Ezért szívesen elfogadnék kereskedelmi és irodai munkát is.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában