Helyi közélet

2017.09.02. 15:59

A Nyíregyházi Egyetem is megnyitotta az idei tanévet

Nyíregyháza - Szeptember 2-án, szombaton ünnepélyes keretek között kezdetét vette a 2017-18-as egyetemi tanév.

Nyíregyháza - Szeptember 2-án, szombaton ünnepélyes keretek között kezdetét vette a 2017-18-as egyetemi tanév.

„...Minden erőmmel arra törekszem, hogy tanulmányaimat a tőlem telhető legjobb eredménnyel végezzem, tudásomat nemzetem és az emberiség szolgálatába állítsam” – harsogták büszkén közel másfél ezren szombaton a Nyíregyházi Egyetem Kodály Zoltán Kulturális Centrumában, az intézmény tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén, megerősítve azt is, hogy egyetemi állampolgárrá válni az egyik legfelemelőbb érzés a világon. Ahogy dr. Halkóné Rudolf Éva központvezető mindjárt az első percekben fogalmazott, ez az esemény azért is a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő gólyák ünnepe, mert képesek voltak elérni egy nagyon fontos kitűzött cél, s felvételt nyertek álmaik egyik felsőoktatási intézményébe.

S hogy kik is a szorgalmas és boldog szerencsések? Összesen 1400 hallgató tanulhat szeptembertől a patinás campuson, ötszázan nappali tagozaton, hivatalos nevén teljes idejű munkarendben, kilencszázan pedig levelezősként. Örömteli hír az is, hogy 988 hallgató részesülhetett állami ösztöndíjban és csak 412 tanulónak, illetve családjának kellett mélyebben a zsebébe nyúlnia, hogy önerőből fedezzék a költségeket.

A lelküket és érzéseiket ünnepi díszbe öltöztető elsőéveseket az egyetemre méltán büszke városvezető, dr. Kovács Ferenc köszöntötte, s fogadta őket nyíregyházi polgárrá két kiválasztott hallgatónak átnyújtott jelképes kézfogással.

Reményét fejezte ki, hogy sokan talán ebben a városban tervezik folytatni aktív életüket, itt találnak munkát, s alapítanak családot, mert, mint mondta: – A város fejlődése azt is jelenti, hogy az egymást követő nagy beruházások új munkahelyeket teremtenek, s várják a friss munkaerőt, a jól képzett szakembereket.

Mindemellett Dr. Kovács Ferenc nem feledkezett meg arról sem, hogy az idei ünnepi szenátusi ülés rendkívüli voltát kiemelje, s külön köszöntötte az intézmény történelmének első női rektorát, Vassné dr. Figula Erikát.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában